Sat. Sep 26th, 2020

IPS Serafim este ferm:

2 min read

„Dumnezeu nu ne cheamă cu forța, noi trebuie să venim cu bucurie”

Ieri, Înalt Prea Sfințitul (IPS) Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, a oficiat Sfânta Liturghie în altarul de vară al Parohiei „Pogorârea Sfântului Duh” din Negrești, Protopopiatul Vaslui. Delegatul Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a fost părintele protopop Adrian Chirvasă.
După Sfânta Liturghie, IPS Mitropolit Serafim a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură, în care a arătat scopul pentru care trebuie să venim la Sfânta Biserică:
„Să trăim slujba Bisericii! Dacă nu venim la Biserică cu dorința de a asculta Sfânta Liturghie, obosim și ne plictisim, rămânem împrăștiați cu mintea.
Omul credincios nu se plânge de nimic. Atunci Domnul îl binecuvintează.
Din păcate, noi suntem superficiali. Să căutăm să ne împărtășim cât mai des cu Sfintele Taine și să facem cât mai mult bine”, a spus IPS Serafim.
Părintele protopop Adrian Chirvasă a transmis IPS Mitropolit Serafim mesajul de mulțumire al IPS Episcop Ignatie, episcopul Husilor, pentru toate lucrurile foarte frumoase pe care le face pentru cei în nevoi, și pentru parteneriatul dintre Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Germaniei și Episcopia Hușilor.
An de an, IPS Mitropolit Serafim oferă, în zona Negreștiului, numeroase ajutoare și burse pentru sprijinirea copiilor aflați în risc de abandon școlar. 350 de copii proveniți din familii defavorizate primesc lunar echivalentul a 30 de euro pentru acoperirea cheltuielilor legate de școlarizare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.