Wed. Oct 28th, 2020

Regulă nouă pentru echipele din Liga 3!

2 min read

Neîndeplinirea ei atrage o penalizare de 9 puncte

Pe lângă primirea ”satelitului” Concordia Chiajna 2 între cele 100 de cluburi care vor lua startul în noul sezon al Ligii 3, ediția 2020/2021, după retragerea din competiție a celor de la Ozana Târgu Neamț, Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a luat în ședința din 26 august și o altă decizie importantă în privința echipelor din acest eșalon fotbalistic.
Un club de Liga 3 trebuie să aibă minimum două echipe de juniori, altfel va fi penalizat cu 9 puncte

Federația a decis să aprobe, la solicitarea Departamentului Competiții al FRF, completarea articolului 33, aliniatul 3, litera b din ROAF, privind obligațiile unui club de Liga 3 pentru a avea drept de participare în competiție. Un astfel de club, 100 în total în noua ediție 2020/2021, va fi nevoit să aibă minimum două echipe de juniori înscrise în campionatele U19, U17, U16, U15, U13 sau U11 pentru a nu primi o penalizare de 9 puncte în campionatul seniorilor.

”Aprobă, la solicitarea Departamentului Competiții al FRF, completarea art. 33 alin. 3 lit. b din ROAF, astfel:
ADVERTISING

«3. Pentru a avea drept de participarea la campionatele divizionare de seniori, cluburile au următoarele obligații:

b. Cluburile din Liga a 3-a: să participe în campionatele de juniori U19, U17, U16, U15, U13 și U11 (minim 2 echipe, la alegere), în caz contrar echipa de seniori urmând a fi penalizată cu 9 puncte în campionatul Ligii a 3-a.»”, a decis Comitetul de Urgență al FRF.

Cele 100 de echipe care vor lua startul în noul sezon al Ligii 3 le poți vedea AICI. Ozana Târgu Neamț s-a retras, iar locul ei va fi luat de Concordia Chiajna 2.
Aceste precizari sunt foarte importante deoarece din aceasta vara judetul Vaslui va avea doua formatii in cel de-al treilea esalon fotbalistic al tarii. Este vorba despre Husana Husi si Sporting Juniorul Vaslui iar dupa stiinta noastra ambele cluburi intrunesc cerintele FRF. Ele au cel putin doua echipe de copii sau juniori.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.