Thu. Sep 24th, 2020

PSD a definitivat lista cu candidații la primării

2 min read

Sunt zeci de primari în listă!

Dumitru Buzatu, liderul Partidului Social Democrat (PSD) la Vaslui, a finalizat lista cu candidați la primării pentru alegerile locale din 27 septembrie. O listă în care se regasesc 60 dintre primarii actuali, care pornesc cu prima șansă la alegerile de la sfarsitul lui septembrie. Sunt, însă, și unele surprize.
La Albești, spre exemplu, din partea PSD va candida Romeo Iftene, actualul viceprimar, după ce primărița Monica Amancei a ales să se retragă, din motive personale. La Negrești, după cum se știe deja, candidează Vasile Mariciuc, vicepreședintele Consiliului Județean, fost director al liceului din oraș, după ce primarul Vasile Voicu a ales să nu mai candideze. Și, nu în ultimul rând, omul de afaceri Eduard Cazacu, susținut de fostul primar Ioan Buta, va încerca să câștige primăria Murgeni.
La Bârlad, fostul primar Titi Constantinescu încearcă să se întoarcă la primărie, deși este clar că pornește cu șansa a doua, daca nu chiar a treia, in fața primarului în funcție, Dumitru Boroș dar si a deputatului ALDE, Daniel Olteanu, care vine tare din urma, pe turnanta. Si sa nu excludem faptul ca surprizele pot apărea în orice clipă. Să amintim și de comuna Tăcuta, unde Ioan Gabriel Beraru va lupta cu primarul actual, Ionel Florin, fiind decis să câștige această primărie. Cum, pentru a fi reconfirmați primari, actualii edili au nevoie de un singur vot în plus față de următorul candidat din listă, este lesne de înțeles că mai toți primarii actuali pot să se gândească de pe acum la un nou mandat. Dacă ar fi fost două tururi de scrutin, altfel am fi vorbit despre șansele unora sau altora dintre primari sau candidati.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.