Sat. Sep 26th, 2020

Prin Balteni, un viitor drum strategic al județului!

2 min read

Locuitorii din satul Bălteni Deal, comuna Bălteni, nu au visat vreodata la un drum asfaltat, darămite la un drum lat, cât un drum național. Un drum national cu rigole betonate, de-o parte și de alta. Timp de generații cei care doreau să-și îngroape morții în satul Bălteni Deal îndurau noroaie, pe un drum de pământ care devenea impracticabil, la primii stropi de ploaie. Chiar și când drumul a fost pietruit, problemele au continuat să existe.
Mminunea s-a produs, insa și în satul Bălteni Deal, de cateva zile. Zeci de utilaje ale Societatii ”Transmir” din Murgeni au luat cu asalt drumul care începe din satul Bălteni și urcă spre Bălteni Deal, pe câțiva kilometri. Pe aici va trece drumul strategic al județului, o investiție pentru care Consiliul Judetean a luptat din rasputeri. Și care va prinde contur. Au fost asfaltați primii kilometri, de la drumul național Vaslui-Roman, spre satul Bălteni, acum a venit rândul localității Bălteni Deal, în paralel cu cele două poduri la care se lucrează în satul Bălteni. Odată terminate cele două poduri, se poate trece la asfaltare și în acea zonă.
Lucrurile se mișcă destul de rapid în comuna Bălteni, pe drumul strategic. Ne-am convins, ieri, alături de managerul general al grupului Transmir, Emil Savin, și de directorul executiv Eduard Popica. Cei doi manageri de la Transmir au inspectat lucrările pe tronsonul II, de la Bălteni spre Bălteni Deal-Sauca-Laza, fiind mai mult decât mulțumiți de ceea ce au găsit.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.