Fri. Sep 25th, 2020

Sporting Juniorul Vaslui va evolua in Liga a 3-a!

2 min read

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal (FRF) a decis noul sistem competițional al Ligii 3, ediția 2020/2021, care va fi format din 10 serii a câte 10 echipe.
Numele echipelor care vor completa locurile nou create de la 90 până la până la 100 se vor cunoaște la finalul săptămânii, fiindcă termenul de înscriere a fost prelungit.
Au prioritate celelalte șapte echipe clasate pe locul 2 la barajul de promovare, apoi cluburile din Liga 1 și Liga 2 care vor dori ”satelit” și în cele din urmă cluburile din Liga Elitelor.
Astfel, Sporting Juniorul Vaslui va evolua, mai mult ca sigur, în Liga 3. Totusi, abia vineri, după orele 12.00, va afla în ce serie va fi repartizată.
A fost anunțat și modul de împerechere al primelor două clasate din fiecare grupă în cele două baraje de promovare pe care vor trebui să le dispute.
În total vor promova intra la baraj 20 de echipe, vor rămâne 10, apoi 5 dintre ele vor urca în Liga 2.
Vor retrograda în total 21 de echipe, adică ultimele două clasate din fiecare serie și cel mai slab loc 8.
De mentionat ca Liga a -3-a va porni la drum sambata, 12 septembrie. ”Am intervenit și la nivelul Ligii a 3-a, în ceea ce privește modificarea de sistem competițional. Aici, un obiectiv important pe care l-am avut a fost acela de a putea să facem tot ceea ce este posibil să reducem cheltuielile acestor cluburi. Repet, situația în eșaloanele inferioare este una foarte dificilă în momentul de față. Ca urmare a acestui obiectiv, am luat decizia astăzi de a crește numărul de echipe din Liga a 3-a de la 90 de echipe la 100. Iar formatul competițional la care am apelat este ca cele 100 de echipe să fie repartizate în câte 10 serii a câte 10 echipe.
Va exista o primă fază competițională în care toate echipele vor juca tur/retur, ceea ce înseamnă un total de 18 etape. În faza a doua a competiției, primele două echipe clasate din fiecare serie din cele zece vor disputa meciuri de baraj cu celelalte echipe din celelalte serii în dublă manșă. De aici rezultând, practic, 20 de echipe. În urma disputării acestui baraj vor rezulta alte 10 echipe. Iar din cele 10 echipe vom desemna cele mai bune cinci echipe care vor promova la finalul sezonului competițional în Liga a 2-a.
Ceea ce înseamnă că pentru 10 echipe vom avea un total de 22 de etape, pentru alte 10 echipe vom avea un total de 20 de etape, iar pentru diferența de 80 de echipe vom avea câte 18 etape”, a precizat Răzvan Burleanu, președintele FRF.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.