Wed. Sep 23rd, 2020

Expoziția fotodocumentară „VASLUIUL – DE IERI ȘI DE AZI”

2 min read

În cadrul Zilelor Culturale ale Municipiului Vaslui (15 – 16 august 2020), Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui – alături de Consiliul Județean Vaslui, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Vaslui organizeaza vernisajul Expoziției fotodocumentare „VASLUIUL – DE IERI ȘI DE AZI”. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 15 august, de la orele 11:00, pe esplanada muzeului și va fi transmis on-line pe pagina de Facebook a instituției. Imaginile din colecția fotodocumentară a muzeului vasluian surprind evoluția urbană a Vasluiului, de la faimoasele clădiri de patrimoniu din secolul al XIX-lea – care au încorporat în zidurile lor noblețea oamenilor locului, la construcțiile rezultate în urma sistematizării orașului din perioada de după 1968 și până la frumoasele construcții de azi, care permit vizitatorilor să-i admire Vasluiului senectutea tradiției și vioiciunea sa culturală.
Expoziția dorește să evidențieze comparativ monumentele de arhitectură reprezentative ale Vasluiului – integrate firesc în cadrul cultural și spiritual deosebit al urbei, căci ele au încă elementele necesare unei originalități și a unei autentice valori istorice și artistice. Marca lor stilistică inconfundabilă și
raportarea la toate influențele arhitecturale din jur au permis ridicarea unor construcții extrem de sugestive, pline de aură patriarhală moldavă.
Organizatorii acestui eveniment sunt: prof. dr. Ramona Maria Mocanu, manager al Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui
dr. Laurențiu Chiriac, muzeograf la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui si Marian Antoniu, muzeograf la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui.
De asemeni, va avea loc, tot in cadrul Zilelor Culturale ale municipiului Vaslui , Expoziția de pictură și grafică pe sticlă „Picături de lumină și culoare”, realizată de artistul vasluian OCTAVIAN GĂLĂȚIANU. Evenimentul va avea loc duminică, 16 august 2020, ora 11:30, în Sala „Multimedia” a muzeului și va fi transmis on-line pe pagina de Facebook a instituției.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.