Thu. Oct 1st, 2020

Actiuni desfasurate de politistii vasluieni pentru siguranta traficului rutier si respectarea prevederilor legale

3 min read

În perioada 8-9 august a.c., peste 20 de polițiști din structurile de poliție rutieră și ordine publică ale Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au acționat pe drumurile naționale care tranzitează județul Vaslui, în vederea creșterii siguranței traficului rutier pe drumurile publice și prevenirii accidentelor rutiere.
În cadrul activităților au fost verificate peste 240 de vehicule și legitimate peste 290 de persoane.
În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 297 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 142.000 lei. Dintre acestea, 296 au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice), iar cele mai numeroase abateri au vizat nerespectarea regimului legal de viteză (200).
De asemenea, au fost reținute 51 de permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare.
Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost următoarele : nerespectarea regimului legal de viteză (35), efectuarea de depășiri neregulamentare (11), conducerea sub influența alcoolului (2), neacordarea de prioritate (2) și nerespectarea semnificației culorii semaforului (1).
Cu ocazia derulării acțiunii, a fost constatată și săvârșirea unei infracțiuni.
Sâmbătă, 8 august a.c., ora 14:45 polițiști din cadrul Serviciului Rutier Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul european DE581, la kilometrul 76, au oprit în trafic, pentru control, o autoutilitară înmatriculată în județul Vrancea, condusă de către un bărbat de 33 de ani, din Slobozia Bradului, județul Vrancea. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul avea dreptul de a conduce vehicule suspend
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335, alin. 2 din Codul Penal.
Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație, polițiștii le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum.
Rulați cu o viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.
Purtați centura de siguranță! Utilizați sistemele de retenție omologate pentru ocupanții din autovehicule!
Nu utilizați telefonul mobil sau alt dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timp ce conduceți autovehicule pe drumul public.
Nu bruscați comenzile autoturismului și efectuați fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.
Acordați prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate și semnalizate.
Nu îngreunați traficul și nu obstrucționați vizibilitatea prin opriri sau staționări neregulamentare!
Nu consumați alcool sau substanțe interzise! Acestea vă vor scădea capacitatea de reacţie, concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.
Totodată, polițiștii le recomandă pietonilor să își ia toate măsurile de precauţie, pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi și să fie întodeauna responsabili atunci când traversează strada.
De asemenea, bicicliștii sunt sfătuiți de polițiști să se asigure temeinic înainte de efectuarea vreunei manevre, să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, să aibă bicicleta echipată corespunzător.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.