Wed. May 12th, 2021

IPS Ignatie este transant: “Sa nu fii un om rupt in cioburi din pricina pacatelor”

2 min read

Inalt Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a oficiat Paraclisul Maicii Domnului în Parohia Soleşti, Protopopiatul Vaslui. Din soborul preoţilor au făcut parte şi părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, părintele protopop Adrian Chirvasă şi părintele paroh Lucian Veleşcu.
În cuvântul de învăţătură, Ierarhul Huşilor a vorbit despre pururea fecioria Maicii Domnului:

«Ea va naşte Fiu şi vei chema numele Lui: Iisus, căci El va mântui poporul Său de păcatele lor. Acestea toate s-au făcut ca să se împlinească ceea ce s-a zis de Domnul prin proorocul care zice: “Iată, Fecioara va avea în pântece şi va naşte Fiu şi vor chema numele Lui Emanuel, care se tâlcuieşte: Cu noi este Dumnezeu”». (Matei 1, 21-23)

„Ori de câte ori veţi privi cu atenţie o icoană a Maicii Domnului, veţi vedea că în jurul capului ei sunt trei stele. O stea este pusă deasupra frunţii, a doua pe umărul drept şi a treia pe umărul stâng.
Pentru mintea omenească, acest adevăr dogmatic, că Maica Domnului a fost fecioară înainte de naştere, în timpul naşterii şi a rămas fecioară şi după naştere, constituie o mare cruce pentru raţiunea noastră. Noi nu putem concepe cum să nască o femeie şi să rămână fecioară. Dumnezeu este Cel care a săvârşit această lucrare sfântă în viaţa Preasfintei Fecioare Maria”, a mentionat IPS Ignatie.
Totodată, Părintele Episcop a explicat faptul că, din punctul de vedere al spiritualităţii creştine, fecioria trebuie să fie o caracteristică deopotrivă a trupului şi a sufletului:
„De ce o numim pe Maica Domnului ca cea care este modelul curăţiei tuturor pământenilor, pentru că şi ea a fost om, ca fiecare dintre noi? Cu o deosebire: ea a trăit o viaţă sfântă. De mică a fost dusă în templu şi acolo a trăit în rugăciune, în smerenie, în curăţia trupului şi a sufletului”. La final IPS Ignatie a transmis celor prezenti si nu numai: ”Dumnezeu îi considera desfrânaţi pe multi care pacatuiesc. Poporul evreu era logodit cu Dumnezeu şi nu putea accepta oferta închinării la idoli pentru că aceasta era o formă de infidelitate.
Aşa putem să spunem şi noi atunci când păcătuim, când acceptăm să vină cel rău, prin păcat, în viaţa noastră. Devenim infideli lui Dumnezeu, trădăm dragostea Lui”.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.