Fri. Sep 25th, 2020

Ultima propunere a FRH: tot turul să se joace în 45 de zile, în turneu sau turnee de sală!

2 min read

Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal, a convocat cluburile din Ligile Naționale la o ședință, pentru a discuta despre viitorul sezon competițional. Data startului anului competițional 2020-2021 a devenit incertă. Șeful handbalului românesc a venit cu o propunere inedită, tot turul să se desfășoare în turneu sau turnee de sale, pe parcursul a 45 de zile!
Federația Română de Handbal s-a inspirat din NBA, înainte de a veni cu această propunere către cluburi
Startul sezonului ar fi trebuit să fie dat pe 19 august în Liga Zimbrilor și 27 august în Liga Florilor, dar șansele de a vedea handbal pe plan intern în această lună, la nivel oficial, s-au redus către zero. Echipele nu pot disputa pentru moment nici jocuri amicale din cauza pandemiei de coronavirus. Toată lumea își dorește însă să înceapă, iar Alexandru Dedu a convocat cluburile la o ședință, pentru a dezbate problemele, înainte de a se duce vineri cu un plan la ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe.
Până la această oră s-a desfășurat ședința în Liga Zimbrilor, iar propunerea federației a fost ca tot turul să se desfășorae în turnee de sală, unul sau două, pe parcursul a 45 de zile! S-a propus un sistem oarecum identic cu cel din NBA, adică toate cluburile să fie cantonate în același oraș, iar sportivii, staff-urile tehnice, oficialii, etc să nu intre în contact cu alte persoane. Reamintim, printre cele 16 echipe care vor evolua in editia de campionat 2020-2021 a Ligii zimbrilor se numara si CSM Vaslui, formatie pregatita din aceasta vara de Alin Bondar.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.