Sat. Sep 26th, 2020

La Safir s-a reluat activitatea

2 min read

Pe întreaga perioadă de autosuspendare a activităţii în cadrul abatorului, firma Safir a ţinut permanent legătura cu autorităţile locale în vederea respectării protocoalelor legale şi respectiv pentru întărirea măsurilor de siguranţă din cadrul abatorului.
În această perioadă Safir s-a bucurat de un val de solidaritate şi de susţinere declanşat în urma luării deciziei de oprire a activităţii în abator. Atât ajutorul cât şi simplele încurajări au venit încă din primele ore ale anunţului de sistare a producţiei abatorului din partea unui însemnat număr de parteneri şi de clienţi. Sprijinul real şi implicarea acestora de care suntem conştienţi şi recunoscători ne-au demonstrat încă o dată că în astfel de momente cel mai bine este să fim un întreg și să luptăm pentru binele tuturor împreună, ca o mare echipă.
Reluarea activităţii după pauza de două săptămâni s-a făcut în contextul aplicării unui set de măsuri suplimentare care vizează în primul rând siguranţa angajaţilor. Printre măsurile implementate se numără:

– Revizia procedurilor de lucru cu privire la măsurile de protecţie sanitară, acces în diferite zone şi fluxuri;

– Igienizare prin nebulizare spaţiile de producţie şi spaţiile anexe;

– Reorganizarea activităţilor care presupun antrenarea unui număr mai mare de

oameni;

– Revizia procedurilor privind modul de transport la şi dinspre serviciu a

oamenilor;

– În ceea ce privește instruirea angajaţilor, aceasta se va face continuu şi va viza atât regulile interne stabilite cât şi prevenţia personală în general.

În ceea ce priveşte angajaţii testaţi pozitiv aceştia au respectat în această perioadă de două săptămâni protocolul medical în conformitate cu cerinţele impuse de autorităţile statului iar înainte de a reveni în activitate au fost retestaţi.
Firma Safir confirmă că pentru perioada în care activitatea abatorului a fost suspendată s-au identificat soluţii pentru ca toţi salariaţii să fie plătiţi.
Pe toate celelalte linii de producţie (preparate, furaj, făină proteică, ferme) Safir desfăşoară activitatea, în continuare, în mod normal. Pentru celelalte puncte de lucru care lucrează în regim normal, măsurile de siguranţă vor fi reverificate şi, dacă e cazul, actualizate.
Autoritatile au anuntat in urma cu doua saptamani ca s-a luat decizia suspendarii unei bune parti a activitatii abatorului de pasari din Vaslui. Activitatea abatorului a fost suspendata pentru doua saptamani, pana pe data de 3 august.
Circa 100 de angajati de la abatorul de pasari au fost pana acum testati de catre administrator, iar dintre acestia mai bine de jumatate au iesit cu rezultat pozitiv la infectia cu virusul Sars COV 2. Potrivit Directiei de Sanatate Publica Vaslui 59 dintre angajati au fost infectati.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.