Sat. Sep 26th, 2020

Sedinta de Consiliu local la Vaslui

2 min read

Primarul Vasluiului începe un mega-proiect de asfaltare, în suburbii

După ce a instalat rețelele de apă-canal, gaze și celelalte utilități în diverse zone ale orașului, primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, trece la asfaltarea unor cartiere întregi sau suburbii, pentru ca și locuitorii din aceste zone să aibă condiții decente de locuit.
Astăzi, în ședința de Consiliu Local, se va decide alocarea unei sume de bani pentru realizarea unui studiu de fezabilitate în vederea asfaltării, anul viitor, a următoarelor zone: Gura Bustei – 9,5 km, Moara Grecilor – 11,5 km, zona Filaturii – 5,5 km, Rediu – 7,2 km.
„Am promis că voi asfalta aceste zone și de aceea vin în fața Consiliului Local Vaslui cu propunerea de rectificare a bugetului local. Prin aceasta doresc alocarea de sume pentru studiul de fezabilitate, pe baza căruia vom asfalta cei 33,55 km în toate cele patru cartiere și suburbii”, a spus primarul Paval.
Acesta a adaugat ca se va vedea dacă se va putea suporta de la bugetul local, deși ar fi un efort extraordinar. Vreau ca și locuitorii de la Gura Bustei, Rediu sau Moara Grecilor, spre exemplu, să aibă condiții precum cei din zona centrală.
Am montat rețelele de apă și canalizare, am realizat iluminatul in aceste zone, gazele sunt aduse, acum mai trebuie doar asfalt pe drumurile de acces. Și, cu siguranță, vor avea asfalt”, a mai mentionat Pavăl.
Edilul municipiului resedinta de judet nu exclude ca aceste proiecte de asfaltare să treacă pe fonduri europene, mai ales că sunt semnale că unele proiecte locale de infrastructură ar putea fi finanțate de la Uniunea Europeana.
Dupa spusele lui Pavăl se fac asfaltări și amenajări de parcări în cartierele Gară și 13 Decembrie, în zonele în care nu se intră acum cu rețelele de apă-canal, pentru că oamenii de acolo cer condiții decente în respectivele zone.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.