Fri. Mar 29th, 2024

Alerta ANM!

3 min read

Urmeaza zile cu peste 40 de grade Celsius

Un val de aer tropical lovește sudul și estul Europei, inclusiv în România. În următoarele trei zile, temperaturile maxime vor atinge și depăși 37…38 grade Celsius la umbră. La soare, valorile vor trece de 40 de grade Celsius.
Potrivit prognozei meteo furnizata de Agentia Nationala de Meteorologie, în primele două săptămâni din luna august, valorile vor fi, în general, mai mari decât cele normale.

Prognoza meteo 27 iulie – 3 august 2020

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în regiunile sud-estice, dar și ușor mai coborâte în cele centrale și nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile nord-estice, sud-vestice și la munte.

Vremea 3 – 10 august 2020

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, local în regiunile estice și sudice, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă.Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general excedentare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi deficitare.

Prognoza meteo 10 – 17 august 2020

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile, posibil ușor mai ridicate în sudest, dar și ușor mai coborâte în nord-vest.Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, cu posibilitatea unui deficit local, în regiunile vestice și nord-estice.

Vremea 17 – 24 august 2020

Valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice, dar și ușor mai coborâte în nord-vest. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cod galben de caniculă în 22 de județe

ANM a emis o informare meteo de caniculă pentru cea mai mare parte a țării, valabilă trei zile. 22 de județe se vor afla sub Cod galben de caniculă.

Informarea meteo este în vigoare în intervalul marți ora 12.00 – joi ora 20.00. Valorile termice vor continua să crească, astfel încât vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară în regiunile extracarpatice.

Se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de peste 33…35 de grade, disconfortul termic va fi ridicat, iar pragul critic de 80 de unități al Indicelui Temperatură-Umezeală (ITU) va fi atins în zonele de câmpie și podiș din sudul și estul țării și local din vest.

Miercuri și joi va fi Cod galben de caniculă în 22 de județe.

În cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei și local în Moldova, temperaturile maxime vor depăși frecvent 35 de grade, iar pe arii restrânse miercuri și local joi, se vor situa peste 37…38 de grade.

Disconfortul termic va fi accentuat, Indicele Temperatură-Umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități, iar în cursul nopților temperatura aerului nu va coborî sub 20 de grade (nopți tropicale).

Județele vizate sunt Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman, și Olt.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.