Mon. Sep 21st, 2020

Vasluienii care doreau să plece în Italia primesc o lovitură dură!

1 min read

Veste alarmantă pentru sute de vasluieni care fie doreau să se întoarcă în Italia, după vacanța de vară, fie aveau bilete pentru un concediu în Peninsulă.
Ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, a anunțat că a semnat un ordin prin care instituie carantina pentru persoanele care au călătorit în România și Bulgaria în ultimele 14 zile, decizie menită să prevină creșterea numărului de cazuri de COVID-19.
Acestor persoane li se aplică obligativitatea supravegherii medicale și autoizolării pentru o perioadă de 14 zile. Sunt exceptați de la această măsură membrii echipajelor mijloacelor de transport de mărfuri și de persoane și personalul navigant, precizează MAE.
Măsura se aplică până la data de 31 iulie, când va avea loc o reevaluare. Ministerul Afacerilor Externe continuă dialogul cu autoritățile italiene și va comunica public elementele de noutate care vor fi transmise oficial de către partea italiană.
Este pentru prima dată de la redeschiderea frontierelor sale pentru cetățenii străini, pe 3 iunie, când Italia decide să aplice regula carantinei pentru persoanele venite dintr-o altă țară a Uniunii Europene.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.