Sat. Oct 16th, 2021

INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER CONSTATATE DE POLIȚIȘTII VASLUIENI

4 min read

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, încălcând prevederile legale în vigoare.
În noaptea de 22/23 iulie a.c., ora 03:25, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Vaslui – Secția 2 Poliție Rurală Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ 246, pe raza localității Protopopești, comuna Tăcuta, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, al cărui conducător se afla sub influența băuturilor alcoolice.
Bărbatul în vârstă de 22 de ani, din Sofieni, comuna Tăcuta, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu avea eliberat permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili modalitatea în care i-a fost încredințat autoturismul spre a fi condus, în condițiile în care proprietarul (un bărbat de 44 de ani din Sofieni) se afla în autoturism în calitate de pasager, la momentul depistării.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere”

În data de 23 iulie a.c., ora 07:30, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul european DE581, pe raza comunei Banca, județul Vaslui, au depistat un autovehicul înmatriculat în municipiul București, implicat într-un eveniment rutier fără victime omenești, în zona kilometrului 91. Întrucât conducătorul autovehiculului (bărbat în vârstă de 44 de ani, din comuna Roșieși, județul Vaslui) emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, șoferul a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

În aceeași zi, 23 iulie a.c., ora 21:20, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Bârlad – Secția 7 Poliție Rurală Banca, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ 244 A, pe raza localității Roșiești, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în Marea Britanie, al cărui conducător emana halenă alcoolică.
Bărbatul în vârstă de 44 de ani, din municipiul Vaslui, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, șoferul a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

În noaptea de 23/24 iulie a.c., ora 02:20, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Huși – Secția 4 Poliție Rurală Huși, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ 284, pe raza localității Duda, comuna Duda-Epureni, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de o bărbat de 20 de ani, din localitatea Duda.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu avea eliberat permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” .

Polițiștii rutieri vasluieni atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice :

• Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

• Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

• Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani sau amendă, aceasta fiind pedeapsa prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării, permisul este reţinut, fără drept de circulaţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.