Sat. Oct 16th, 2021

Bolnavii de COVID-19, saltati din case!

2 min read

Județul Vaslui a înregistrat, de la începutul pandemiei, 445 de cazuri confirmate cu noul coronavirus. Peste 140 de persoane sunt internate în spital, iar 25 de vasluieni au decedat, din pacate. Numărul celor vindecați este de 162. În același timp, 119 persoane pozitive sunt in izolare, la domiciliu.
Aceştia s-au testat, ştiu că sunt pozitivi, însă nu au putut să fie duşi la spital împotriva voinţei lor. Acum vor fi căutaţi de inspectorii Direcţiilor de Sănătate Publică şi internaţi, în cazul celor cu simptome. Autorităţile se aşteaptă ca numărul celor care pierd lupta cu acest virus cumplit să crească, pentru că în secţiile de terapie intensivă sunt internaţi in prezent 297 de oameni, persoane pentru care medicii fac tot posibilul să îi salveze. Şi aici este cel mai mare număr înregistrat de la începutul pandemiei.
Uluitor este că autorităţile vorbesc despre alte persoane care şi-au făcute testele, au aflat că au boala, dar nu au mers la spital și circulă fără probleme printre oamenii sănătoşi.
Prin noua lege a carantiei şi izolării, responsabilii încearcă să reglementeze situaţia acestora, astfel încât să nu transmită boala.
În ceea ce îi priveşte pe cei care vor primi diagnosticul de Covid-19 de acum încolo, legea intrată în vigoare le permite autorităţilor să dispună internarea acestora pentru cel mult 48 de ore, timp în care li se vor face investigaţii medicale.
Apoi, dacă vor să plece din unitatea sanitară, bolnavii vor intra în izolare la domiciliu. În cazul în care medicul va stabili că se impune prelungirea internării, iar pacientul refuză, vor fi chemati reprezentantii Direcţiei de Sănătate Publică – autoritatea care va decide în cel mult două ore dacă pacientul rămâne sau nu în spital.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.