Sat. Oct 16th, 2021

Dispensar medical uman la standarde europene, la Berezeni

2 min read

Locuitorii comunei Berezeni vor beneficia de servicii medicale de calitate, după ce autoritățile locale, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean (CJ) Vaslui, au reușit să finalizeze lucrările de modernizare a dispensarului medical uman.
În afară de reabilitarea clădirii, primăria a alocat fonduri și pentru dotarea cu mobilier și instrumentar medical adecvat pentru un dispensar.
”Este un moment important, încărcat de emoții. Întreaga comunitate avea nevoie de acest obiectiv și trebuia de mult timp să îl reabilităm. Într-un timp record, de nici trei luni, am reușit să modernizăm localul și să oferim condiții decente și funcționale medicilor din comună. Este o clădire care poate fi una dintre cele mai importante clădiri-dispensar medical din județ. Felicit constructorul pentru realizare. Nu am crezut că o să reușească să dea la cheie lucrarea într-un timp atât de scurt”, a declarat primarul Toader Dima.
La tăierea panglicii inaugurale a participat și președintele CJ, Dumitru Buzatu. Acesta a felicitat autoritățile pentru faptul că au reușit să păstreze construcția în administrare și să ofere astfel condiții decente personalului medical din comună.
”Este un lucru foarte important că dispensarul, unul dintre puținele dispensare care au mai rămas prin județ, este functional. Aceasta pentru că ne-am apucat, legal, că așa a fost vremea de atunci, să vindem dispensarele medicale. Acela care presta activitatea acolo ar fi trebuit sa aiba toți urmașii medici. Ori aici a rămas al comunității și fiecare medic care va veni va avea un loc model de desfășurare a activității. Felicit pe cei care sunt în administrația locală, consilieri și pe primarul Toader Dima, pentru ceea ce au realizat”, a spus Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.
Dispensarul medical va fi deservit de doi medici de familie dar și de un medic stomatolog.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.