Sat. Oct 16th, 2021

Primarul de Ivanesti, Vasile Novac, sustine cu tarie: Un centru medical european va fi gata într-un an!

3 min read

O comuna ”grea”, cu un numar record de 17 sate componente și peste 5.000 de locuitori, cu numeroase probleme sociale și economice. Ne referim la Ivănești, cea pe care primarul Vasile Novac iși propusese sa o modernizeze din temelii, atunci când a ajuns, pentru prima dată, în fruntea comunei.
După ce ani de-a rândul a recepționat drumuri asfaltate sau alimentări cu apă, ieri, pentru comuna Ivănești a fost un alt moment insemnat.
„Continuăm să modernizăm comuna Ivănești. Am început construcția unui Centru Medical în locul dispensarului, dispensar construit acum circa 70 de ani, 1950. Mulțumim cadrelor medicale care au activat de-a lungul timpului în cadrul dispensarului și care au asigurat servicii medicale locuitorilor din Ivănești și din comunele invecinate. Poate nu au avut cele mai bune condiții de muncă, insa au profesat cu pasiune și demnitate. Mă bucur că am reușit să primim finanțare pentru un obiectiv modern ce va fi construit după standardele în vigoare. Mă bucur că am reușit să asigurăm continuitate in activitatea medicală și am păstrat și Centrul de Permanență, astfel încât, la orice oră, în comuna Ivănești poate fi găsit un medic la datorie. Locația temporară este în sediul fostei primării. Îi spunem „Bun venit” doctorului Ioan Guțu, un profesionist in medicină!”, a mentionat primarul Vasile Novac.
După 70 de ani de existență, fostul dispensar medical va dispărea, iar pe locul său se va construi un centru de permanență, întins pe 600 mp. Doctorul Petru Iarovoi s-a pensionat și a plecat în Republica Moldova, țara sa de origine, după 20 de ani de activitate în Ivănești. Proiectul valorează 2 milioane de lei și a fost câștigat de primarul Novac prin Programul National de Dezvoltare Locala 2.
Constructorul va fi o firmă din Roman, cu care s-a lucrat și la construcția Școlii Ivănești. Acesta s-a apucat de demolat sediul vechi. Într-un an cred că vom inaugura acest centru medical modern, în care persoanele care au probleme de sănătate vor găsi un medic 24 de ore din 24.
Sunt și alte vești bune. O altă școală, cea din satul Coșca, va fi reconstruită de la zero, după toate standardele europene, proiect în valoare de 1,9 milioane lei, tot prin PNDL2. Școala va fi gata într-un an și jumătate. In satul Ursoaia, la începutul anului școlar, va fi inaugurată o altă școală nouă, cu etaj, în timp ce investiții similare sunt la Valea Mare și la Buscata.
„Vreau să-i mulțumesc personal d-lui Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean, pentru tot ceea ce a făcut pentru comuna Ivănești. Nu am fi reușit să modernizăm această comună, fără ajutorul domniei-sale. Ne-a înțeles și ne-a fost alături de fiecare dată”, a mai adaugat primarul Vasile Novac, unul dintre edilii de toata isprava ai judetului Vaslui. Un om gospodar, ”mic la stat, dar mare la sfat”.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.