Sat. Oct 16th, 2021

Dezastru la Vaslui! Ultimele masuri luate de autoritati

3 min read

Având în vedere creșterea numărului de cazuri de COVID -19 atât la nivel național, cât și la nivel județean, Instituția Prefectului – județul Vaslui face un apel către toți cetățenii județului Vaslui și către toate instituțiile publice și operatorii economici care desfășoară activități comerciale/ de lucru cu publicul ce implică accesul persoanelor în interiorul clădirilor, de a respecta măsurile necesare pentru prevenirea infectării și răspândirii noului coronavirus. “Respectați regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă!
Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere, locuri de joacă! Respectați cu strictețe regulile de igienă personală recomandate de autorități, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați. Evitați deplasările dacă nu sunt necesare, iar dacă situația o impune folosiți, pe cât posibil, rute sau modalități alternative de transport pentru a evita zonele aglomerate! Dacă sunteți izolat/carantinat la domiciliu respectați cu strictețe recomandările autorităților, NU părăsiți sub nicio formă domiciliul, NU primiți vizitatori și NU intrați în contact apropiat cu alte persoane. Conducătorii instituțiilor publice să dispună măsurile necesare pentru prevenirea infectării și răspândirii noului coronavirus astfel încât să asigure un climat de siguranță pentru personalul și beneficiarii instituției și să impună intensificarea controalelor în instituțiile din subordine, în vederea respectării măsurilor stabilite precum și la agenții economici de pe raza unității administrativ teritoriale. Purtați MASCA DE PROTECȚIE, astfel încât nasul și gura să fie acoperite, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați”, a declarat prefectul Mircea Gologan. Trei focare în evoluție
Trei focare de infecţie cu virusul Sars-COV2 s-au înregistrat în ultimele zece zile în județul Vaslui. Cea mai gravă situaţie este la un abator de păsări. Aici 100 de angajaţi au fost testaţi, iar pentru 59 dintre ei rezultatele au fost pozitive. Şefa Directiei de Sanatate Publica Vaslui, Mihaela Vlada, spune că probleme sunt şi la Spitalul Municipal de Urgenta ”Elena Beldiman” din Bârlad, unde mai multe cadre medicale au fost infectate, dar şi la Spitalul Judeţean Vaslui, unde sunt cazuri confirmate la angajaţii din zona administrativă, dar și în rândul medicilor.
La spitalul barladean sunt confirmaţi 12 angajaţi, un medic şi restul asistente şi infirmiere. O parte sunt din secţia de neonatologie. Aceasta este institutie spitaliceasca dedicata Covid-19. Cazuri de coronavirus au mai fost înregistrate la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ”Podul Inalt” Vaslui, Penitenciar, APIA, Serviciul Local de Evidență a Populației și la două fabrici de confecții
Ancheta epidemiologică la abatorul de păsări este în plina desfășurare. Cei 59 de angajați testați pozitiv provin din mai multe comune ale județului Vaslui. De la începutul pandemiei în județul Vaslui au fost înregistrate un numar de 340 de cazuri cu noul coronavirus. În prezent, 103 persoane sunt internate în spital, decedate 22 de persoane, 151 de persoane vindecate și 64 de persoane pozitive la domiciliu.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.