Mon. Sep 21st, 2020

Conducerea Safir da asigurari ca produsele nu sunt infectate

4 min read

Reprezentanții societății SAFIR susțin că încă de la începutul acestei pandemii în cadrul firmei a fost implementat un set de măsuri de prevenire, protecție și de distanțare socială, impuse pentru protejarea angajaţilor şi pentru respectarea condiţiilor de siguranţă alimentară.
În contextul apariției cazurilor confirmate pozitiv în rândul angajaților din abator în cursul săptămânii trecute (3 muncitori care prezentau simptomatologie de pe trasee externe), managementul societăţii a decis testarea în masă a personalului de pe traseele respective şi din zona de lucru a acestora (personal productiv, medici, tehnologi). A fost depistat astfel un număr de 59 persoane care lucrează pe linia de producţie, asimptomatice, care au rămas în izolare, făcând din acel moment obiectul unei anchete epidemiologice a autorităţilor locale.

Conducerea Safir a emis un comunicat pe care il redam in cele ce urmeaza:

”Testarea personalului de pe linia de producţie a fost o măsură din proprie iniţiativă, luată de conducerea firmei pentru protecţia angajaţilor, şi a cărui rezultat a determinat decizia de suspendare a activităţii de producţie pentru două săptămâni. În această perioadă se va păstra legătura cu autorităţile pentru respectarea protocoalelor legale şi cu personalul productiv în vederea monitorizării stării de sănătate.
Decizia de oprire a activităţii este una cu impact major asupra firmei dar s-a considerat necesară pentru creșterea siguranţei locului de muncă şi reducerea nivelului de stres al angajaţilor. Au avut loc discuţii cu reprezentanţii salariaţilor de pe fiecare zonă de lucru şi s-a decis de comun acord oprirea abatorizării ca măsură de siguranţă pentru a reduce şi elimina potenţialele pericole şi pentru a da posibilitatea fiecărui salariat la o perioadă de recuperare şi monitorizare.
S-au analizat diferite soluţii de continuare a activităţii dar impactul asupra personalului a reprezentat argumentul decisiv care a condus la alegerea opririi abatorizării în următoarele două săptămâni.
În urma informațiilor apărute în presă se face precizarea că în acest context Safir a implementat încă de la începutul pandemiei măsurile stricte de protecție și distanțare socială concomitent cu măsurile de igienă zilnice.
La nivelul unităților de producție şi nu numai, începând cu luna martie, s-au luat o serie de măsuri specifice:

– tot personalul poartă măşti de protecţie şi echipament specific

– spaţiile sunt igienizate cu substanţe specifice şi verificate

– la intrarea în fiecare unitate se monitorizează temperatura fiecărei persoane şi se realizează controlul epidemiologic

– s-au limitat vizitele în cadrul unității iar accesul persoanelor din afară se face prin aplicarea protocolului de verificare epidemiologică

– pentru că e dificil un control al activităţilor fiecărui angajat după ce părăseşte unitatea, angajaţii au fost instruiţi încă de la începutul pandemiei ce comportament să adopte în afara programului

– în cadrul firmei se organizează traininguri săptămânale pentru cunoaşterea şi aplicarea setului de măsuri de prevenire a răspândirii virusului la nivelul liniilor de producție.

În ceea ce privește magazinele proprii Safir, acestea sunt permanent monitorizate și se dezinfectează cel puţin o dată pe oră suprafeţele utilizate de personal şi clienţi (mânere, cântar, tejghea, mobilier, casă marcat, POS şi altele) pentru a preveni contaminarea.
Dorim să comunicăm consumatorilor faptul că produsele Safir sunt realizate în condiții de maximă igienă și siguranță alimentară iar transmiterea virusului nu este posibilă prin intermediul acestora.
În ciuda amplorii pandemiei, până în prezent nu s-a raportat transmiterea COVID-19 prin consumul de alimente. Astfel, după cum se menționează de către Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA)1 – nu există nicio dovadă care să ateste că produsele alimentare reprezintă un risc pentru sănătatea publică în ceea ce privește COVID-19. Principalul mod de transmitere a COVID-19 este de la o persoană la alta, în principal prin stropii respiratorii, pe care persoanele infectate îi răspândesc atunci când strănută, tușesc sau expiră.

S.C. SAFIR S.R.L. • Str. Podu Înalt nr. 2 • Vaslui, 730232, România

La Safir, procesul de producție automatizat limitează atingerea manuală a produselor, liniile de fabricație modernă, automatizată reduc la minim atingerea alimentelor, datorită tehnologiei avansate care asigură un nivel superior de condiții de biosecuritate.
Asemănător altor companii din România, care au înregistrat cazuri de COVID-19 și care își desfășoară activitatea în condiții normale, Safir respectă prevederile legale privind măsurile recomandate de către autorități şi îşi desfăşoară activitatea în continuare pe toate celelalte linii de producţie (preparate, furaj, făină proteică, ferme)”.

Conducerea Safir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.