Sat. Oct 16th, 2021

Spitalul din Bârlad este paralizat!

2 min read

Fabricile din județ își închid porțile din cauza Covid 19!

Din rau in mai rau. Județul Vaslui are toate șansele ca, în ritmul de îmbolnăviri actual, să devină al doilea caz „Suceava”. Datele oficiale ale Directiei de Ssanatate Publica Vaslui arată că numărul de cazuri cu coronavirus a crescut foarte mult, a explodat, pur și simplu. În județ erau, ieri după-amiază, 287 de cazuri confirmate cu noul coronavirus (73 de persoane internate în spitalul Bârlad, decedate – 22 de persoane, 151 de persoane vindecate și 41 de persoane pozitive la domiciliu).
La nivel național ambulanțele stau la coadă ca să lase în spitale pacienții care au fost diagnosticați cu noul coronavirus! Tot mai mulți români se îmbolnăvesc, spitalele sunt deja pline, iar cadrele medicale tot mai obosite după luni de luptă.
La nivelul județului Vaslui sunt zeci și zeci de persoane de la instituții cheie din județ care au fost testate sau chiar confirmate cu coronavirus, însă conducătorii acestor servicii deconcentrate – Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui, APIA etc – țin secrete toate aceste date.
La IPJ, conform unor surse, zeci de polițiști au fost deja testați și așteaptă rezultatele, după ce soțiile unor angajați MAI au fost confirmate cu Covid. La Policlinica Spitalului Județean de Urgenta Vaslui este jale, toată lumea s-a îmbolnăvit, pe fondul unui dezinteres total față de mijloacele de protecție.
Bomba zilei precedente a venit de la una din firmele din industria alimentară a județului Vaslui. Din cei peste 100 de angajați ai unui abator de păsări, 59 au Covid 19. Testările se reiau astăzi și va fi verificat și restul personalului. Dacă se ajunge la o situație limită, unitatea ar putea avea pierderi imense.
La o altă societate din Vaslui, de data aceasta de textile, anunțul închiderii activității are la bază mai multe cazuri de coronavirus, spun unele surse neoficiale. Muncitorilor li s-a spus că se închid porțile fabricii din cauza pandemiei de coronavirus. De altfel, una dintre instituțiile județene a primit un telefon buclucaș în aceste zile. Situația este cu adevărat dramatică și din punct de vedere medical. De ieri, în Spitalul Municipal de Urgențe „Elena Beldiman”, din Bârlad nu se mai primesc decât urgențele majore sau cazurile de Covid. Restul cazurilor sunt direcționate la Vaslui, la Spitalul Județean de Urgență.
Cum vom trece de acest episod dramatic, depinde de fiecare dintre noi. Purtați mască, respectați distanțarea socială și protejați-vă. Astfel, îi protejați și pe ceilalți!

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.