Mon. Sep 28th, 2020

Numarul vasluienilor care refuza internarea s-a dublat

2 min read

Multi infectati stau acasa

S-a dublat numarul vasluienilor care refuza internarea. La nivelul județului, conform raportării Direcției de Sănătate Publică Vaslui, nici o persoană nu se află în izolare la domiciliu. De semenea, nici o persoană nu se află în carantină la aceasta data. De la începutul pandemiei, în județul Vaslui au fost confirmate un numar de 264 de cazuri cu COVID-19. 52 dintre acestea sunt internate în spital iar 22 de persoane au murit, din pacate. În același timp, 151 de persoane au fost declarate vindecate și 39 de vasluieni pozitivi au refuzat internarea. Numărul lor aproape s-a dublat în ultimele 24 de ore.
Bolnavii COVID care refuza internarea risca sa ramana fara monitorizare medicala
Pacienţii infectați cu noul coronavirus și externaţi la cerere riscă să nu mai fie monitorizaţi de nimeni.
Principala problemă invocată de medici este aceea că această nouă sarcină le paralizează, practic, activitatea curentă. În plus, spun ei, nu știu ce protocol ar trebui să urmeze, având în vedere că nu au fost instruiți, iar consultația unui pacient cu covid ar trebui realizată după niște reguli stricte.
Pe acești pacienți ar fi trebuit să-i consulte pentru prima dată un medic de la Ambulanţă şi să-i convingă să meargă la spital, în caz contrar pacienţii fiind rugaţi să semneze că refuză internarea şi că îşi asumă riscurile. Reamintim, cei mai multi bolnavi de Covid-19 din judetul Vaslui sunt internati la Spitalul Municipal de Urgenta ”Elena Beldiman”, din Barlad (foto).

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.