Sat. Oct 16th, 2021

Mai cred vasluienii in COVID-19?

2 min read

”Aproape ca nu mai intelegem despre ce este vorba”

Declaraţiile iresponsabile ale politicienilor pot pune în pericol sănătatea populaţiei care i-a ales să le reprezinte interesele. Nu demult, Dumitru Buzatu bătea cu pumnul în masă la o şedinţă a Consiliului Judeţean pe motiv că nu vrea să poarte mască în spaţiu închis. În satele din Vaslui are destui adepţi, oameni care cred că noul tip de coronavirus este cel mult o problemă a orăşenilor, dacă nu una inexistentă.
În satele din Vaslui doar depopularea masivă, ca urmare a plecării tinerilor la muncă peste hotare, face posibilă distanţarea socială. În rest, oamenii ştiu una si buna: viaţa merge mai departe, fără prea multe schimbări. Cel puţin atât timp cât la ei în localitate nu s-a îmbolnăvit nimeni de virusul care face ravagii în mai toată lumea.
Acestea se întâmplă în județul condus de Dumitru Buzatu, care acum o lună şi jumătate a reacţionat nervos la o şedinţă de Consiliu Judeţean, când i s-a atras atenţia să poarte mască. La tara lumea chiar nu stie ce sa mai creada.
”Noi, mulţimea, aproape că nu mai înţelegem despre ce este vorba. Admit cazul, că eu am mai citit poate vreun ziar, dar sunt care nu au citit şi dacă-i spui că are păr, are şi atât. Înţelegeţi dumneavoastră? Păi, n-a zis ăla? Dar nu a verificat ca să ştie gradul de cultură. Atâta se pricepe fiecare, atâta pricepe să citească, atâta pricepe să înţeleagă şi n-ai ce-i face”, spune o femeie, citita, din mediul rural. Dincolo de părerile diverse, un lucru e totuşi cert si nu poate decat sa ne bucure: judeţul Vaslui se plasează la coada clasamentului, cand vine vorba de numărul cazurilor de îmbolnăviri. Sunt mai puţin de 250 de la începutul pandemiei, care s-a produs la mijlocul lunii martie.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.