Sat. Oct 16th, 2021

Investitii masive la Vascar Vaslui!

2 min read

La Vascar Vaslui se va finaliza o investiţie masiva de 1 mil. euro pentru extinderea capacităţii de producţi. De asemenea, se doreste deschiderea a inca cinci magazine proprii.
”Vascar operează un lanţ de 21 de magazine proprii în regiunea Moldovei şi vizează extinderea în aceeaşi zonă.
Producătorul Vascar finalizează în această perioadă un proiect de investiţii de 1 mil. euro, prin care vizează extinderea capa­cităţii de producţie, în timp ce vrea să extindă reţeaua de magazine proprii cu încă cinci locaţii până la finalul anului”, a explicat Vlad Ciuburciu, directorul general al societatii vasluiene.
Pe lângă producţia de mezeluri, semi-preparate, carne fresh şi conserve din carne, Vascar operează un lanţ de 21 de magazine proprii în regiunea Moldovei, pe care vrea să îl extindă cu încă cinci locaţii până la finalul anului fiecare dintre acestea reprezentând o investiţie ce poate ajunge şi până la 100.000 de euro. Cu afaceri de 20,5 mil. euro pentru anul 2019, un procent de 33-35% a fost reprezentat de retailul propriu, în lanţul de magazine din zona Moldovei. În acelaşi timp, compania a intrat în acest an şi pe platforma eMAG, întrucât şi consumatorii s-au mutat spre acest mediu.
Cu un total de 400 de angajaţi în prezent, faţă de 350 la finalul anului trecut, Vascar produce şi comercializează atât sub brandul Vascar, cât şi sub brandul Moldova în Bucate, care are acoperire naţională. Pentru anul 2020, compania vrea să îşi menţină creşterea obţinută în primele luni ale anului.
În ceea ce priveşte exporturile, conservele Vascar ajung în mai multe ţări din Europa, în special acolo unde există comunităţi de români, oferind o piaţă de desfacere semnificativă.
Compania Vascar din Vaslui cumpăra o mare parte din carnea procesată din România, însă pesta porcină a făcut ravagii în ultimii ani, ceea ce a determinat compania să cumpere carne de porc din alte ţări europene, unde îşi poate păstra standardul cerut mai departe la export în piaţa unică.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.