Sat. Oct 16th, 2021

Ce sa mai credem?!?

3 min read

Explozie a numarului de infectii cu noul coronavirus. 26 de persoane au fost confirmate pozitiv intr-o singura zi. Estea vorba despre cazuri inregistrate la Penitenciarul Vaslui, Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui dar si la doua mari societati comerciale, ambele cu activitate in domeniul confectiilor. Una este din Barlad iar cealalta din Vaslui. De altfel, cele mai multe cazuri provin de la fabricile respective.
Administratia Naţională a Penitenciarelor a anunţat ca alţi doi angajaţi ai Penitenciarului Vaslui au fost confirmaţi cu noul coronavirus, cei doi fiind contacţi ai primului caz confirmat în unitate.
La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al Județului Vaslui sunt trei subofițeri diagnosticați pozitiv cu SARS-Cov-2 (COVID-19), asimptomatici. Toți cei trei subofițeri sunt de la Detașamentul de pompieri Vaslui.
Primul subofițer confirmat pozitiv a fost contactul soției sale, aceasta fiind confirmată pozitiv cu COVID-19 în data de 08.07.2020 (aceasta lucrează în cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, la Serviciul financiar). Cel de-al doilea subofițer confirmat pozitiv, este coleg de birou cu primul infectat cu COVID-19. Cel de-al treilea subofițer a participat la misiuni alături de cel de-al doilea infectat și este unul dintre cei patru colegi aflați în izolare.
Este în curs o anchetă epidemiologică, iar la finalizarea acesteia, în funcție de rezultate, vor fi dispuse măsuri.
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al Județului Vaslui este în permanență instruit în ceea ce privește măsurile de protecție și dezinfectarea spațiilor, în același timp fiind asigurate materialele de protecție și substanțele dezinfectante.
Astăzi, 16 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 777 de cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore, din aproximativ 19.000 de teste efectuate. Este cel mai sumbru bilant de la izbucnirea acestui flagel in tara noastra.
Numărul total de îmbolnăviri a ajuns la 35.003. Dintre persoanele confirmate pozitiv 24.335 au fost externate, dintre care 22.189 de pacienți s-au vindecat și 2.146 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.
Până în prezent 757 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.
1.971 persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat.
În intervalul 15.07.2020 (10:00) – 16.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 19 decese (14 bărbați și 5 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Botoșani, Bistrița-Năsăud, Brașov, Constanța, Galați, Harghita, Mehedinți, București, Neamț, Prahova, Suceava, Timiș și Vâlcea.
Dintre acestea, 2 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 2 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 6 decese la persoane de peste 80 de ani.
18 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Pentru un deces nu au fost raportate comorbidități.
La ATI, în acest moment, sunt internați 261 de pacienți.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 906.015 teste.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.