Sat. Oct 16th, 2021

Alocatiile ar putea fi dublate pentru zeci de mii de copii vasluieni

1 min read

Masura ar putea intra in vigoare de la 1 august

Nu mai e nici o piedică pentru a pune în aplicare proiectul de lege pe care parlamentarii l-au votat în decembrie anul trecut și care miercuri, 15 iulie a primit undă verde de la cei 9 membri ai Curtii Constituționale.
”După ce actualii lideri ai PNL s-au opus majorării alocațiilor lunare, pe motiv că nu găsesc sursele de finanțare (!), acum trebuie să aplice legea, să se conformeze și să le dea copiilor, fără alte întârzieri, banii care li se cuvin. E vorba despre 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani, 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și 600 lei pentru copiii de la 0 la 18 ani, cu handicap”, a declarat deputatul Daniel Olteanu, președintele ALDE Vaslui.
Parlamentarul susține că atitudinea unor politicieni duce la mari dezechilibre în teritoriu, mai ales că Guvernele se succed cu destulă repeziciune.
Din pacate, unii miniștri nu înțeleg că pentru marea majoritate a familiilor alocațiile mărite ar însemna o gură de oxigen. Cei care pretind că dublarea alocațiilor nici nu e necesară, fiindcă banii nu ajung direct la copii și nu vin în sprijinul nevoilor reale ale acestora, sunt la fel de rupți de realitate precum sunt toți cei care spun că românii nu vor să trăiască mai bine.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.