Tue. Sep 22nd, 2020

Alerta de cod portocaliu in judetul Vaslui

1 min read

Începând cu ziua de 15 iulie și până pe 17 iulie, la miezul nopții, alertă de COD PORTOCALIU pe Prut, de la Drânceni și până la Fălciu. Autoritățile de pe Valea Prutului trebuie să fie foarte atente la cotele râului Prut, râu care vine cu o cantitate impresionantă de apă dinspre județul Botoșani, barajul de la Stânca Costești.

COD PORTOCALIU

În intervalul 15.07.2020 ora 13:00 – 17.07.2020 ora 24:00 pe râul Prut – sector aval S.H. Fӑlciu, ca urmare a tranzitării ȋn regim controlat prin Ac. Stânca Costești a viiturilor formate anterior ȋn amonte de intrarea ȋn țară (județele: Vaslui și Galați).
Se ridicӑ începând cu data de 15.07.2020 ora 13:00 Avertizarea Hidrologicӑ de pe râul Prut – sector aval S.H. Prisăcani – amonte S.H. Fӑlciu.
Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice”.
Codul portocaliu reprezintă risc de viituri care pot conduce la inundații în anumite zone, de aceea este foarte important ca autoritățile județene să fie în alertă în aceste zile.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.