Mon. Sep 28th, 2020

Vasluienii mai raman fara o fabrica

1 min read

Sute de oameni raman pe drumuri

SC Pancarprod SRL își închide activitatea începând de pe 15 august. Afectați de această măsură vor fi peste 300 salariați care vor rămâne pe drumuri. Pancarprod este cel mai mare angajator din ramura textile din Vaslui, unitate care exporta până acum produsele în Franţa. Societatea este pe piață de aproape 25 de ani. În județul Vaslui cel mai mare angajator rămâne Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui. Aici sunt 2.300 de salariaţi, pentru care statul plăteşte lunar peste două milioane de lei. Pe locul secund în acest top figureaza societatea Rulmenţi Bârlad, cu 1.500 de salariaţi.
Pe domenii de activitate, învăţământul are cei mai mulţi salariaţi. Sunt peste 6.500 de cadre didactice angajate, în peste 700 de şcoli. Următorii angajatori sunt cele patru spitale din judeţ, care însumează aproape 2.500 de salariaţi, inclusiv personal auxiliar.
La nivelul întregului judeţ Vaslui, în mediul privat lucrează mai puţin de 53.000 de salariaţi. Asta în condiţiile în care populaţia judeţului este de aproximativ 450.000 de locuitori.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.