Fri. Sep 18th, 2020

Stropiri contra tantarilor, la Vaslui

1 min read

SC GOSCOM SA, operatorul autorizat în baza Autorizației Sanitar-Veterinare nr. 111/2012, a efectuat tratamente de combatere a țânțarilor pe raza orașului.
Joi, 9 iulie, s-a acționat dupa cum urmeaza:

  • pedestru și cu autoutilitară, între orele 04.00 – 07.00, pe malurile lacurilor, râurilor, pârâurilor și canalelor, respectiv Delea, Delea ICIL – Podul de fier, Decebal – Hușului, Anton Pann – Oltea Doamna;
  • cu elicopter (dezinsecție aeriană), între orele 05.00 – 08.00, pe suprafața întregului municipiu;
  • pedestru și cu autoutilitară, între orele 22.00 – 02.00, pe zonele destinate sportului, precum și în zona parcurilor și cimitirelor: Stadion – Sala Polivalentă, ștrand, Parc Movas, Curțile Domnești, Teatrul de Vară, Parcul Tineretului, Parcul Copou, Cimitir Eternitatea.
    Acțiunea aeriană s-a desfășurat prin pulverizare din elicopter a soluției de insecticid Solfac Trio EC 200, produs avizat de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, nr. aviz 4600 BIO/18/12.24.
    Pentru lucrările efectuate pedestru și cu autoutilitara s-a utilizat Cytrol 10/4 ULV, produs avizat de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății, nr. aviz 42009 BIO/18/05.21.
    Crescătorii de albine și pasionații de sericicultură de pe raza municipiului Vaslui (inclusiv Gura Bustei, Bahnari, Moara Grecilor) dar și a localităților învecinate (Pușcași, Munteni) au fost atentionati să ia măsuri de protejare, întrucât insecticidele utilizate pot fi periculoase pentru familiile de albine și viermii de mătase.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.