Sat. Oct 16th, 2021

Congresul ”Martorilor lui Iehova”, tinut online!

2 min read

Pentru prima dată după 1990, Martorii lui Iehova nu vor organiza congrese de mare amploare în România, așa cum au procedat în anii precedenți. Din cauza actualei pandemii globale cu COVID-19, congresele de trei zile ale Martorilor lui Iehova vor fi ținute în mediul online. Începând cu data de 6 iulie 2020, pe site-ul oficial jw.org, au inceput sa fie postate cele șase sesiuni ale congresului cu tema: „Bucurați-vă întotdeauna!”. Acesta va fi disponibil integral în peste 360 de limbi și, parțial, în alte aproximativ 120. Programul va fi alcătuit din discursuri scurte, interviuri, videoclipuri și un film biblic de lung-metraj.
Ionuț Moraru, purtător de cuvânt al Martorilor lui Iehova, explică: „Nu a fost ușor să se ia decizia desfășurării online a congreselor noastre. Milioane de oameni trag foloase participând an de an la aceste întruniri publice, la care intrarea este întotdeauna liberă. Totuși, în interesul sănătății publice și al siguranței, această decizie este una normală, corectă, chiar și pentru acele locuri unde congresul s-ar fi putut organiza. Dumnezeu prețuiește viața și astfel ne arătăm și noi respectul față de ea”.
În fiecare an, multe persoane care nu sunt Martore ale lui Iehova asistă la congresele noastre. Deși pe întregul pământ sunt peste 8,6 milioane de Martori ai lui Iehova, prezența la congresele din 2019 a fost de peste 14 milioane de persoane. Fiind disponibil online în sute de limbi, acest congres va fi probabil congresul cu asistența cea mai numeroasă de până acum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.