Thu. Sep 24th, 2020

30 de infectati cu COVID-19 la Spitalul Municipal din Barlad!

1 min read

In ultimele zile aproape ca s-a dublat numărul pacienților internați la Spitalul Municipal ”Elena Beldiman” din Bârlad. În prezent aici sunt 30 de persoane confirmate, din care 4 asimptomatici, 3 cu forme ușoare, 15 cu forme medii si 8 cu forme severe, din care unul este intubat și ventilat mecanic.
Potrivit reprezentanților Spitalului Bârlad, în cursul zilei de joi trebuie să mai vină încă doi pacienți confirmați. De asemenea, sunt internați și patru pacienți suspecți pentru care se așteaptă rezultatul testelor. Numai în județul Vaslui au fost înregistrate 11 noi cazuri. Este vorba despre șapte angajați ai Policlinicii Vaslui, dar și alte patru cazuri noi. Sunt angajați din aparatul administrativ Resurse Umane- Contabilitate. Toți urmează să fie transportați la Spitalul Bârlad, pentru a fi luați în evidență, iar acolo vor decide dacă rămân sau nu în spital. Atât oficialii de la Direcția de Sănătate Publică, cat și conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, susțin că deocamdată nu se impune închiderea activităţii medicale din cadrul Policlinicii Vaslui. Ancheta epidemiologică este în plina desfășurare.
48 de persoane se află în izolare la domiciliu la data curentă, iar una singură în carantină. Județul Vaslui depășește astfel cifra de 200 de infectări de la începutul pandemiei. Au fost înregistrate 21 de decese, 147 de persoane s-au vindecat, iar doi bolnavi au refuzat internarea.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.