Fri. Sep 18th, 2020

S-a fixat calendarul pentru promovarea in Liga a 3-a

2 min read

Comitetul de Urgență al Federatiei Romane de Fotbal (FRF) a aprobat calendarul și regulamentul de organizare și desfășurare pentru partidele care vor contribui la configurarea componenței Ligii 3 în sezonul 2020/2021.
Pentru promovarea în al treilea eșalon, prin tragere la sorți fuseseră deja stabilite 14 mini-grupe de câte 3 echipe, în fiecare mini-grupă urmând să se dispute 3 partide, fiecare dintre acestea pe teren neutru.
Partidele se vor disputa conform tabelei Berger de patru echipe – 2 vs 3, 1 vs 2, 3 vs 1 -, iar fiecare echipă va îndeplini o dată rolul de gazdă, deși partidele se dispută pe teren neutru.
Câștigătoarele fiecărei mini-grupe vor promova în Liga 3.
Datele de disputare a partidelor din mini-grupe vor fi 1 august, 5 august și 9 august, de fiecare dată de la ora 17:30.
În situația în care o partidă se termină la egalitate, se vor executa lovituri de departajare, dar rezultatul acestora va fi luat în considerare DOAR drept criteriu pentru situația în care două sau trei echipe sunt la egalitate de puncte în mini-grupă, criteriul 7 din lista de criterii:

rezultatele directe
golaverajul în jocurile directe
număr mai mare de goluri marcate în meciurile directe
număr mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe (deși partidele se dispută pe teren neutru, una din echipe are statutul de gazdă)
golaverajul general din mini-gr6. număr mai mare de goluri marcate în mini-grupă
număr mai mare de goluri marcate în mini-grupă
rezultatul executării loviturilor de departajare în jocurile directe terminate cu remiză între echipele aflate la egalitate de puncte

În conformitate cu noile modificări aduse Legilor Jocului, s-a aprobat creșterea la cinci a numărului de schimbări permise în aceste partide”.
Componența mini-grupelor barajului de promovare în Liga 3 rezultate în urma tragerii la sorți
În edițiile precedente, promovatele în Liga 3 se decideau în urma unui baraj între două campioane de județ. Situația s-a schimbat acum din pricina pandemiei COVID-19 și, practic, pentru că sezonul de Liga 3 a fost suspendat definitiv în cele cinci serii, cu anumite excepții, nu va retrograda nimeni, iar astfel numărul de locuri disponibile în eșalonul trei este mai mic. Din acest motiv, s-a decis ca duelurile de baraj să se dispute acum între trei echipe, într-un mini-turneu.
FRF a decis ”înghețarea” campionatului Liga 3, cu excepția a unui total de șase echipe din fruntea seriilor 2, 3 și 5, care trebuie să joace un baraj de promovare, dar și schimbarea modului de promovare din Liga 4 pentru această vară.
Sporting Juniorul Vaslui, campioana judetului Vaslui, va face parte dintr-o grupa alaturi de castigatoarele din judetele Botosani si Bacau. De remarcat faptul ca in aceste judete dar si in multe altele campioanele nu au fost inca decise. Acesta este si motivul pentru care nu se cunoaste exact ordinea meciurilor care vor avea loc in prima decada a lunii viitoare.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.