Wed. Oct 28th, 2020

IPS Ignatie, episcopul Husilor, sarbatorit de familie si credinciosi

2 min read

Episcopul Ignatie a fost sarbatorit de familie si de credinciosi chiar în ziua de prăznuire a Sfintei Mari Mucenițe Chiriachi. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Înalt Prea Sfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, împreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei. De asemenea, a participat și un numeros sobor de preoți.
“Despre Sfânta Chiriachi ni se spune că a rămas statornică în credinţa ei, în ciuda încercărilor, a bătăilor şi a suferinţei trupeşti la care a fost supusă. Nu a renunţat la credinţa în Hristos, pentru că El era o realitate interioară a vieţii sale. Nu era o simplă adeziune mentală, intelectuală. Nimic nu a putut să o determine să renunţe, nici măcar pentru o clipită, la intensitatea dragostei ei pentru Mirele Cel ceresc”, a spus Preasfințitul Ignatie.
Această zi este una specială pentru IPS Ignatie, episcopul Husilor, care a împlinit 44 de ani. Ziua și-a petrecut-o în mijlocul credincioșilor. Bucuria a fost cu atât mai mare cu cât Ignatie al Hușilor a fost sărbătorit împreună cu sora și fratele său, ei fiind tripleți. “Acest om este o bucurie pentru noi! Îi mulțumim lui Dumnezeu că l-a trimis la Huși, după o lungă perioadă neagră și a reușit în scurt timp să ne readucă speranța în suflet! Este de o modestie și de o noblețe rar intalnite! Le-am transmis gândurile noastre bune și fraților sai, întrucât ei sunt tripleți Frumos și emoționant!”, au spus credincioșii. Atmosfera a fost una presărată cu zâmbete și flori, cu gânduri și cuvinte spuse din suflet. Episcopul le-a mulțumit tuturor și i-a binecuvântat!

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.