Sat. Sep 19th, 2020

ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-COV- 2, ÎN ZONELE AGLOMERATE DIN JUDEȚUL VASLUI

2 min read

Peste 140 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne și acționate, la nivelul județeanului, noaptea trecută, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în contextul pandemiei COVID-19.
În activarea desfășurată sub coordonare Instituția Prefectului – Județul Vaslui, care să încurajeze polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, inspectorat și Comisariat Județean pentru Protecția Consumatorilor Publici; , în timp ce inspectoratul Teritorial de Muncă, este reprezentat de autorizarea Rutiere Române, dar și de reprezentare a autorităților locale locale.
Au fost vizate în mod special pentru aglomerat de zonele, pentru centre, pentru părți, târguri și terasele. În ceea ce privește acțiunile au avut loc și activități preventive de informare, dar și de verificare a unui mod de respectare a normelor legale în vigoare în timpul stării de alertă, în mijloacele de transport în comunitate.
După primele activități desfășurate în acest sens, administrația județeană Vaslui are rol de a verifica 121 de societăți comerciale (terase, piscină etc.) și peste legitime 130 de persoane.
Au fost aplicate 98 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, pentru participarea activităților în spații pentru îngrijire și pentru a institui restricții, pentru încălcarea condițiilor legale 12/1990 privind protejarea populației în cazul unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicit, pentru încălcări ale prevederilor OG 28/1999 privind obligațiile operatorilor economici de a utiliza un aparat de marcat electonice fiscale, pentru încălțăminte ale prevederilor HG 857/2011 privind stabilirea și sancționarea contravențională a normelor din domeniul sănătății, dar și pentru abateri regimul circulației rutiere.
Faceți apel la cetățeni pentru a respecta măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială pentru a proteja sănătatea proprie și viață, dar și pentru a proteja pe cei din jur.
Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare pentru a putea institui instituții cu atribuții în domeniul ordonării și a drepturilor publice, astfel încât acest tip de misiuni vor fi desfășurate în permanență pentru a proteja oamenii și pentru a preveni răspândirea noului vârf de coronavirus.
Pentru a putea interveni rapid, pentru a încuraja o linie TelVerde 0800800165, îngrijirea cetățenilor poate să șeză cazurile de încălzire a unui normator de protecție sanitară. Numărul de telefon este posibil să funcționeze în prezent cu date de 4 iulie ac, ora 00:00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.