Sat. Sep 19th, 2020

Pensiile nu vor crește cu 40%, de la 1 septembrie!

1 min read

Principalul partid de opoziție, PSD, iese la atac, pe subiectul pensiilor a milioane de români. Un subiect care va afecta, în lunile următoare, viața a zeci de mii de pensionari din județul Vaslui.
Refuzul PNL de a majora pensiile cu 40% lovește nivelul de trai al vârstnicilor. Coșul zilnic al pensionarilor suferă deja din cauza scumpirilor și a pandemiei.
O creștere de doar 10% a pensiilor în toamnă este doar praf aruncat de PNL în ochii românilor. Practic, pensionarii rămân neprotejați în cel mai dificil moment pentru că:

-alimentele esențiale s-au scumpit cu 15-20% în primele 5 luni și evoluțiile din industria agro-alimentară anunță o explozie a prețurilor în toamnă;

-vârstnicii sunt afectați financiar de pandemie, fiind obligați să cheltuie lunar minim 150 de lei din pensie pe masti de protectie.

-medicamentele care intră în coșul lor lunar de consum sunt tot mai greu de găsit și cu prețuri majorate de la începutul crizei COVID-19.

”Liberalilor nu le pasă însă de problemele din viața reală a românilor, ci doar de afacerile lor grase pe bani publici. Nu mai furați și veți avea bani să majorați pensiile conform legii!”, spun cei din conducerea PSD Vaslui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.