Fri. Sep 18th, 2020

Manifestarea cultural-științifică „ȘTEFAN CEL MARE ȘI MOȘTENIREA SA. 516 ani de la trecerea sa în veșnicie ”

2 min read

Consiliul Județean Vaslui, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui și Primăria Comunei Munteni de Jos mulțumesc, pe această cale, tuturor celor care au sprijinit organizarea și desfășurarea manifestării culturale, intitulată „ȘTEFAN CEL MARE ȘI MOȘTENIREA SA. 516 ani de la trecerea sa în veșnicie ”, prilejuită de împlinirea a 516 ani de la trecerea din istorie în veșnicie a voievodului Ștefan cel Mare al Țării Moldovei (1457-1504).
Manifestarea a fost organizată în ziua de joi, 2 iulie 2020, începând cu ora 1000, la Ansamblul monumental „PODUL ÎNALT” din satul Băcăoani (comuna Munteni de Jos, județul Vaslui) și s-a bucurat de un real succes, fiind onorată de prezența autorităților locale și județene, a unor reprezentanți ai unor instituții de cultură și ai mass-mediei locale, dar și a unui public pasionat de istorie.
Programul manifestării a început cu un salut din partea prof. dr. Ramona Maria Mocanu – managerul muzeului vasluian – adresat participanților, apoi a continuat cu un moment evocator legat de personalitatea lui Ștefan cel Mare și de moștenirea sa – susținut de dr. Laurențiu Chiriac.
Au urmat alocuțiunile oficiliatăților: a prof. Dumitru Buzatu – președintele Consiliului Județean Vaslui, a senatoarei Gabriela Crețu – din partea Parlamentului României, a primarului Dănuț Crețu de la comuna Munteni de Jos și a col. Mihai Focșa din partea Ligii Culturale pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni. Poetul vasluian Dan Ailincăi a recitat un fragment din poemul eroic „Dumbrava Roșie” a lui Vasile Alecsandri. Evenimentul evocator s-a încheiat cu depunerea de coroane, jerbe și flori la Statuia ecvestră a lui Ștefan cel Mare.
Așadar, vă mulțumim că ne-ați fost alături la această deosebită manifestare care a dorit să evoce faptele de eroism ale voievodului ȘTEFAN CEL MARE al Țării Moldovei, pentru ca noi toți să putem să le eternizăm în memoria noastră colectivă.
Organizatorii acestui eveniment au fost prof. dr. Ramona Maria MOCANU – manager al Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui și dr. Laurențiu CHIRIAC, muzeograf la aceeași instituție.

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.