Fri. Sep 18th, 2020

Intra Porumboiu in politica?!?

2 min read


Tot mai multe voci sustin ca omul de afaceri Adrian Porumboiu ar putea intra in politica. Potrivit unor surse din PNL, Porumboiu este curtat pentru a candida la functia de primar al municipiului Vaslui, la alegerile din toamna acestui an. Decizia nu este inca batuta in cuie, dar se poarta discutii in acest sens. Omul de afaceri a fost inclus intr-un sondaj de opinie al liberalilor, el obtinand un scor foarte bun in comparatie cu alti membri de partid, oameni aflati pe scena politica de mai bine de zece ani de zile. Contactati de reporterii stiriest.ro, reprezentantii PNL Vaslui nici nu au confirmat, dar nici nu au infirmat aceasta informatie. “S-a facut o evaluare a candidatilor PNL pentru functia de primar. Am testat orice posibil candidat care ar putea avea sanse pentru castigarea alegerilor, atat la nivelul municipiului Vaslui, cat si in restul judetului. Luam in calcul orice varianta”, au declarat reprezentantii PNL Vaslui.
Adrian Porumboiu nu a putut fi contactat pana la ora transmiterii acestei stiri. Initial liberalii au afirmat ca in lipsa unui alt candidat, vor intra in lupta electorala cu Tudor Polak, actualul secretar de stat in Ministerul Muncii. Totusi, constienti fiind ca nu au nici o sansa la alegerile locale cu un asemenea candidat, liberalii s-au reorientat spre mediul de afaceri. Ramane de vazut daca discutiile care se poarta intre PNL si Porumboiu se vor concretiza. Actualul primar, social democratul Vasile Paval, a anuntat ca va candida pentru un nou mandat.
Carte de vizita Adrian Porumboiu
Adrian Porumboiu s-a născut la 27 septembrie 1950, in judetul Buzau, este fost arbitru de fotbal, observator federal, fost fotbalist. La baza economist, om de afaceri dr si fost finanțator al echipei FC Vaslui. Ca fotbalist a jucat la echipa de juniori și tineret a lui FC Argeș Pitești și în echipa de senori a Viitorului Vaslui. Părăsește fotbalul și începând cu anul 1976 îmbrățișează cariera de arbitru, începand în 1980, în divizia C, în 1982 în diviza B, iar din 1984 în divizia A. În anul 1986 devine arbitru internațional cu ecuson FIFA. Ca arbitru internațional a condus la centru două partide la două Turnee finale ale Campionatului european de juniori. Fiul său este regizorul și scenaristul Corneliu Porumboiu.
Renunță la arbitraj în 1997, iar în 1998 conduce, pentru foarte scurt timp, Comisia de disciplină din cadrul Federatiei Romane de Fotbal. Din 1999 devine observator federal.
În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv”, clasa a III-a, „în semn de înaltă apreciere pentru rezultatele remarcabile obținute atât în competițiile sportive interne, cât și pe plan internațional”, „formarea tinerelor generații de arbitri” și promovarea „spiritului de fairplay”. Datorită lui Adrian Porumboiu, județul Vaslui a devenit cunoscut la nivel național și internațional. Și fiul acestuia, cunoscutul regizor si scenarist Corneliu Porumboiu, este un ambasador de seama al Vasluiului.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.