Wed. Sep 23rd, 2020

Piața gazelor, liberalizată, de astazi

1 min read

Ce înseamna acest proces pentru consumatorii vasluieni?

Incepand de astazi piața gazelor din România se liberalizează complet. Este o veste care neliniștește consumatorii vasluieni. Acestia nu înțeleg în ce mod îi va afecta acest proces economic major. Practic, piața gazelor din România va fi complet liberalizată, urmând ca tarifele reglementate să fie eliminate, iar prețul să fie stabilit liber între furnizor și consumator.
Pe termen lung, liberalizarea reprezintă un avantaj pentru întreaga piață de energie, iar cu o informare corectă și permanentă a clienților finali piața se va putea maturiza în mod competitiv, cu beneficii atât pentru furnizori, dar mai ales pentru clienți. Toate semnalele sunt pozitive cu privire la liberalizarea pieței gazelor din România, la 1 iulie 2020, și a celei de energie electrică, de la 1 ianuarie 2021. Liberalizarea prețului va avea efecte benefice pentru consumatorii casnici și va atrage investitorii. Liberalizările vor avea efecte benefice și asupra consumatorilor casnici, pe această piață dominată de un cerc restrâns de furnizori. Pe termen mediu și lung consumatorii vor fi cei care vor simți primii efectele benefice.
Pot apărea și dezavantaje pentru consumatori în procesul de liberalizare, care sunt generate, în principal, de cunoașterea insuficientă a mecanismelor pieței de gaze naturale, atât de către unii furnizori, cât și de către unii clienți finali.

Dorelian David

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.