Wed. Jan 20th, 2021

Alegerile locale se apropie

3 min read

Partidele isi aleg candidatii

Preşedintele USR Vaslui, deputatul Mihai Botez şi liderul judeţean al PLUS, Marcel Lăudatu, au semnat, vineri, un protocol de colaborare între cele două formaţiuni politice în perspectiva alegerilor locale.
Liderul USR Vaslui şi-a anunţat, totodată, candidatura pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, afirmând că noua alianţă reprezintă o alternativă la actualele formaţiuni politice. În perioada următoare, până pe 27 septembrie, vom încerca să vă convingem că noi suntem opţiunea, alternativa viabilă, pe care să o votaţi, la ce am avut până acum, şi la modul în care a fost condus judeţul. De ce candidez? Candidez pentru o viziune. Acea viziune este că îmi doresc şi cred că putem să trăim decent la noi acasă, alături de familie, alături de prieteni. Asta trebuie să se întâmple în următorii ani. (…) Pentru asta o să lucrăm împreună şi o să venim cu nişte măsuri concrete. Suntem de acord şi unii, şi alţii, şi USR şi PLUS că principala frână în calea dezvoltării judeţului este politizarea excesivă, asta face ca judeţul să meargă cu frâna trasă şi acesta este principalul motiv pentru care nu reuşim să progresăm’, a afirmat Botez, într-o conferinţă de presă. El a susţinut că alianţa USR-PLUS va avea o campanie electorală ‘energică’ în mediul online şi, în acelaşi timp reprezentanţii celor două formaţiuni vor merge în teren pentru a se întâlni cu oamenii, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă impuse de criza sanitară Botez a afirmat, de asemenea, că se consideră o alternativă viabilă la candidatul PSD pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, care este Dumitru Buzatu, insa a spus că, în cazul în care nu va reuşi să câştige, şi-ar dori măcar ca judeţul să nu mai fie condus de PSD. Liderul USR Vaslui a anunţat că cele două partide vor avea candidaţi comuni pentru primăriile din judeţ.
Si Partidul National Liberal si-a stabilit candidatul pentru sefia CJ Vaslui. Potrivit presedintelui Nelu Tataru, acesta a fost numit in baza unor sondaje. De fapt s-a tinut cont de dorinta alegatorilor. Daca multi se asteptau ca pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Vaslui sa candideze chiar presedintele PNL, Nelu Tataru anunta ca nu va candida pentru nicio functie la alegerile locale din judet. “Nu voi candida pentru nici o functie la alegerile locale din judetul Vaslui. Candidatii pentru Consiliul Judetean si pentru primarii au fost desemnati in urma unor sondaje pe care PNL le-a facut la nivel de judet. La Consiliul Judetean va candida Marius Arcaleanu”, a declarat ministrul sanatatii, Nelu Tataru, care este si liderul PNL din judet. Principalul contracandidat al lui Marius Arcaleanu va fi actualul presedinte al Consiliului Judetean, social-democratul Dumitru Buzatu. Presedintele PSD va candida astfel pentru al treilea mandat de sef la judet.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.