Thu. Jan 28th, 2021

Prutul, in pericol sa inunde!

2 min read

Viitura de pe rau a trecut de baraje si a depasit cu 2 METRI cota de pericol!

Digul care trebuia să apere satul Rădăuţi Prut a cedat în faţa viiturii venite din Ucraina. În zadar s-au străduit pompierii să-l întărescă cu saci de nisip. Prutul a trecut si ultima reduta catre satul Radauti Prut. În zona digului de aparare, s-a format deja o bresa, iar apa a inceput sa curga la vale catre sat.
Zeci de oameni s-au văzut nevoiţi să-şi părăsească locuinţele. Unii au plecat la rude, în vreme ce alţii au fost duşi de pompieri în corturile de campanie amplasate într-o zonă sigură de la marginea satului. Pompierii au decis să contruiască şi ziduri de aprare din panouri metalice pentru a opri viitura. Nivelul apei a crescut de la o oră la alta.
Nu doar în zona Prutului au fost probleme. Şi în localitatea Dobra din judeţul Alba, o viitură puternică şi-a croit drum printre casele oamenilor.
Apa a distrus mai multe gospodării şi în localitatea Beia din Braşov. Guvernul promite să-i despăgubească pe oamenii afectaţi de inundaţii.
Luna Iunie a intrat în topul celor mai ploioase luni din ultimii 60 de ani. Până acum au fost emise peste 100 de avertizări cod roşu de ploi şi inundaţii. Un număr record. Se estimeaza insa ca la acest sfârşit de luna ploile sa cedeze locul soarelui.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.