Wed. Nov 25th, 2020

Marcel Iorga nu se dezminte

2 min read

Ieri va anuntam despre participarea compozitorului vasluian Marcel Iorga la preselectia pentru Festivalul-concurs de romante ”Crizantema de aur”. Acum suntem in masura sa va prezentam alte detalii.referitoare la acest eveniment. Miercuri, 24 iunie, s-a încheiat Preselecţia Naţională pentru concursul de creaţie din cadrul Festivalului ”Crizantema de Aur”, ediţia a 53-a.
Vasluianul Marcel Iorga va participa si anul acesta la Concursul de Creatie al Festivalului „Crizantema de Aur” de la Târgoviste. Piesa selectatã se numeste „Tu esti romanta mea”, textul avand semnatura aceluiasi compozitor. Melodia va fi interpretatã de Doina Morosanu, o alta vasluianca cunoscuta,cea care i-a interpretat o alta romanta, premiata in anul 2017.
La preselectie au fost înscrise 22 de romante în primã auditie, dintre care, în urma deliberãrii juriului de specialitate desemnat de Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din România, au fost admise 14 romante pentru a intra în etapa finalã a Concursului de Creatie. La acestea se mai adaugă încă două piese care au fost selectate la Chişinău de Uniunea Muzicienilor din Republica Moldova conform regulamentului festivalului. Piesele selectate în finala concursului de creaţie sunt semnate de nume consacrate ale genului printre care Constantin Bardan, Marcel Morãrescu, Marian Stârcea, Marcel Maxim si nu in ultimul rand de cunoscutul compositor,dirijor şi profesor universitar Sabin Păutza. Timp de trei zile, între 22 si 24 octombrie 2020, Târgoviste, fosta capitalã a Tãrii Românesti, va fi din nou capitala romantei, evenimentul reunind la Târgoviste sute de interpreti de romante, compozitori si artisti de renume în domeniul muzicii lirice. ”Cea de-a 53-a editie a Festivalului de Romante “Crizantema de aur” se va desfãsura pe scena Teatrului “Tony Bulandra”, sub patronajul Comisiei Nationale a României pentru UNESCO, acompaniamentul pentru concursul de creaţie urmand a fi asigurat de Orchestra ”Romanţa”, dirijor Lucian Vlădescu”, ne-a precizat compozitorul vasluian Marcel Iorga, caruia ii uram succes la evenimentul de la Targoviste.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.