Thu. Jan 28th, 2021

Ministrul Nelu Tătaru doreste sa fim responsabili: „Recomand portul măștii în spații închise sau la locul de muncă”

1 min read

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, aminteste faptul ca că autoritățile pot gestiona creșterea numărului cazurilor de coronavirus și face apel la populație să respecte regulile de igienă și de distanțare socială. ”Suntem într-un moment în care gestionăm această creștere oarecum prognozată de către noi. Recomandăm în continuare respectarea regulilor de distanțare socială, de igienă, precum portul măștii în spații închise, la locul de muncă sau în mijloacele de transport în comun.
În măsura în care aceste reguli sunt respectate, atât eu cât și colegii mei putem gestiona aceste creșteri care sunt niște creșteri progresive, nu sunt niște creșteri exponențiale și putem gestiona acele cazuri care se găsesc în acest moment în terapie intensivă. ”Noi am plecat pe o pantă descendentă în care aveam o transmitere de 0,6 – 0,7 și am ajuns la o transmitere de 1,2 – 1,4. Suntem într-un moment în care gestionăm situația, dar transmiterea comunitară existăîn acest moment, devine accentuatăși ne apropiem de un moment în care o să vedem că avem dublare sau triplare de cazuri pe zi”, a mentionat Tataru.
De altfel, la terasele din Vaslui circulă zvonuri legate de controale drastice care vor avea loc zilele următoare, pentru a se observa cum se respectă normele de protecție împotriva coronavirus.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.