Sun. Jan 24th, 2021

Actiune desfasurata de politistii rutieri vasluieni

3 min read

În perioada 20 iunie – 21 iunie a.c., 20 de polițiști din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au acționat pe raza județului Vaslui, pentru creșterea siguranței traficului rutier pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere.
În cadrul activităților au fost verificate peste 270 de vehicule și testate alcoolscopic peste 300 de persoane .
În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 57 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 31.305 lei pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice).
Cele mai numeroase abateri au fost cele privind nerespectarea regimului legal de viteză (22). De asemenea, au fost reținute 12 de permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare. Principalele cauze care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost conducerea sub influența alcoolului (7) și nerespectarea regimului legal de viteză (3).
Cu ocazia derulării acțiunii, s-a constatat și săvârșirea a 5 infracțiuni.
Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane depistate pe drumurile publice ale județului Vaslui, încălcând prevederile legale în vigoare.
În ziua de 19 iunie a.c., ora 15:50, polițiștii Poliției Municipiului Vaslui – Secția 1 Poliție Rurală Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ 245L, de pe raza comunei Costești, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Arad, condus de către un bărbat de 22 de ani, din municipiul Vaslui.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta nu avea eliberat permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul condus avea aplicat un număr de înmatriculare fals.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

În ziua de 20 iunie a.c., ora 20:45, polițiștii Serviciului Rutier Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul național DN 24A, pe raza comunei Berezeni, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către o femeie de 23 de ani, din Berezeni.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că aceasta nu avea eliberat permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” .

În ziua de 20 iunie a.c., ora 21:35, polițiștii Serviciului Rutier Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ 245, pe raza comunei Poienești, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat provizoriu în județul Bistrița-Năsăud, condus de o femeie de 22 de ani, din comuna Bogdana, județul Vaslui.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că femeia nu avea eliberat permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” .

În ziua de 21 iunie a.c., ora 15:30, polițiștii Serviciului Rutier Vaslui aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ 245A, pe raza comunei Lipovăț, județul Vaslui, au procedat la efectuarea semnalului regulamentar pentru oprire față de un autoturism înmatriculat în județul Vaslui.
Conducătorul autoturismului a refuzat să se conformeze și a efectuat un viraj la dreapta spre pădurea Lipovăț, încercând să se sustragă controlului. Polițiștii au plecat în urmărirea autoturismului, reușind să îl oprească după aproximativ 10 minute, pe un teren viran. Conducătorul autoturismului a fost identificat în persoana unui bărbat de 50 de ani din Deleni, județul Vaslui.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat iar în urma testării acestuia cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.