Thu. Jan 28th, 2021

Hackerii atacă calculatoarele instituțiilor guvernamentale!

1 min read

Numeroase instituții ale Guvernului au fost atacate de hackeri, anunță SRI, care avertizează oficialitățile române asupra intenției hackerilor de a obține informații confidențiale. Ceea ce se știe până acum este că virusul a fost conceput de grupări profesioniste și are capacitatea de a fura informații sensibile fără să fie detectat. Un astfel de virus poate fura informații importante și confidențiale din calculatoarele primăriilor vasluiene, ale spitalelor sau ale Consiliului Județean, de exemplu, iar efectele ar fi cu adevărat devastatoare pentru aceste instituții.
Instituțiile statului, vizate de aceste atacuri, primesc anumite momeli – mesaje pe mail din partea unor instituții sau persoane cu care aceste instituții lucrează – după care anumiți angajați, cu minime cunoștințe de IT, pot să cadă în plasă foarte repede și introduc virusul în sistem fără să-și dea seama.
Virusul stă ascuns, dupa care obține și trimite infomații confidențiale celui care l-a dezvoltat. Se instalează atunci când victima accesează link-ul pe care îl primește. Este anunțată că a primit un pachet și, după ce accesează linkul, virusul este instalat în sistemul informatic al instituție.
Asadar, mare atenție la linkurile pe care le accesați, atunci când lucrați într-o instituție de stat!

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.