Fri. Nov 27th, 2020

Deputatul Olteanu, transant cand vine vorba de proiectul variantei ocolitoare a Bârladului: „Cer demisia ministrului Transporturilor!”

3 min read

Daniel Olteanu, deputat ALDE de Vaslui, trage un serios semnal de alarmă în privința adevăratelor intenții pe care le are municipalitatea bârlădeană. Acum câteva zile primarul Dumitru Boroș spunea că proiectul variantei de ocolire a Bârladului a trecut de Comisia tehnico-economică a Ministerului Dezvoltărilor Publice și că, în maxim 2 săptămâni, încep lucrările la șoseaua de centură.
”Nimic mai fals. Cer demisia ministrului Transporturilor pentru modul în care își bate joc de bârlădeni, amânând la nesfârșit un proiect de o asemenea importanță pentru acest municipiu”, declara parlamentarul barladean, care a mai spus:
„Prima certitudine pe care o vom primi din partea Guvernului PNL: Varianta ocolitoare Bârlad a ieșit din termenul de finalizare: 05.06.2021. Nu va fi gata, și aștept să văd care e termenul la care va fi mutată, cel mai probabil 2022 (într-un caz fericit)!
Abia a fost avizat, CU OBSERVAȚII, proiectul tehnic, în Comisia Tehnico-Economică a CNAIR. De aici, trebuie ca executantul să actualizeze proiectul tehnic, pentru care să primească din nou acceptul. Abia după aceea urmează să se depună documentația pentru obținerea Autorizației de Construire.
Când vedem lucrări în teren? În ritmul ăsta, cel mai probabil, fix înainte de alegerile locale, adică exact dorința primarului Boroș! Nu tragem de un proiect să meargă conform termenelor, ci tragem să îl amănâm până vin alegerile!
Ce nu înțeleg eu e altceva: de ce trebuie primarul Dumitru Boroș să mintă? Cui folosește?
Reamintesc, pentru ceea ce s-a întâmplat la Varianta ocolitoare Bârlad eu am cerut public demisia ministrului Transporturilor, pe atunci de la PSD, și îi cer și celui actual, de la PNL, dacă ăsta e ritmul în care înțeleg unii să se raporteze la un proiect pe care bârlădenii în așteaptă de zeci de ani”.
Deputatul a reamintit si faptul că, în urmă cui doi ani, pe când ataca fostul Guvern, pentru neimplicarea în proiectul șoselei de centură, liderii PNL Vaslui nu aveau nicio reacție.
”Domnule Boroș, dați-le bârlădenilor vestea ADEVĂRATĂ: finalizarea Variantei ocolitoare Bârlad, adică 11 km, cu 1 bandă pe sens, tocmai s-a AMÂNAT cu un an, până în 2022, cel mai devreme! Încă un an de coșmar în trafic, de tiruri prin oraș! ăsta e un rezultat pozitiv al implicării dumneavoastră, domnule Boroș, amânare de un an??? Trebuie să oprim Bârladul în loc, ca dumneavoastră să aveți motiv de poze electorale din patru în patru ani, cu un proiect care să fie amânat pentru asta?
În timpul ăsta, la 100 km de Bârlad, 16 km de autostradă și 14 km de drum național, cu un pod de peste 1 km, s-au construit cu peste un an și jumătate MAI DEVREME decât termenul contractual! Acela e un succes, și nu al PNL!
Întârzierea cu un an a finalizării Variantei Ocolitoare Bârlad NU e o realizare, domnule primar Boroș!”, tuna si fulgera Olteanu.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.