Thu. Jan 28th, 2021

Liber la slujbele în interiorul bisericilor!

1 min read

Sărutarea icoanelor, strict interzisă

La intrarea în biserică, fiecare credincios va trebui să se igienizeze cu dezinfectant, iar cei care au semne de boală nu vor fi lăsaţi să participe la slujbă.
Credinciosii vor trebui să respecte, în continuare, câteva reguli, dacă vor să vină la slujba din interiorul bisericilor. Distanța de 2 metri este esențială și ea va limita și numărul de oameni prezenti la slujbă, în funcție de mărimea Naosului. Mai mult, intrarea în biserica rămâne conditionată de purtarea măstii și a mănușilor de protectie. Sărutarea icoanelor rămâne strict interzisă, iar împărtăşania se va face doar individual, în timpul săptămânii, şi nu la sfârşitul Liturghiei, aşa cum eram obişnuiţi.
Cu toate că regulile sunt destul de stricte, cei mai mulţi dintre credincioşi spun că e important să avem şi grijă unii de alţii.
La slujbele pentru nunţi şi botezuri vor putea intra în biserică maximum 16 persoane.
Clericii saluta hotararea si au subliniat, încă de la început, importanţa redeschiderii bisericilor pentru credincioşii. Regulile impuse până acum pentru rugăciunea individuală, în interiorul bisericilor, devin acum reguli oficiale pentru cei care vor să participe la rugăciunea colectivă.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.