Wed. Nov 25th, 2020

Barbat arestat preventiv pentru savarsirea de infractiuni la regimul rutier

2 min read

În completarea știrii de presă transmisă de Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui în cadrul Buletinului Informativ nr. 170 din 16 iunie a.c., dorim să precizăm că în cursul zilei de astăzi, față de bărbatul de 52 de ani din Vinețești, comuna Oltenești, județul Vaslui, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore.
De asemenea, tot astăzi, în baza probatoriului administrat, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Huși care a dispus arestarea sa preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice” și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, fapte prevăzute și pedepsite de art. 336 și art. 335 din Codul Penal.

Știrea inițială

În ziua de 15 iunie a.c., ora 09:30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Oltenești, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza localității Vinețești, comuna Oltenești, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 52 de ani, din aceeași localitate.
Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, șoferul a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice.
Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat și faptul că bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, fapte prevăzute și pedepsite de art. 336, alin. 1 și art. 335 din Codul Penal.

Polițiștii vasluieni atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice :

• Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

• Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor. 

• Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani sau amendă, aceasta fiind pedeapsa prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării, permisul este reţinut, fără drept de circulaţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.