Thu. Jan 28th, 2021

INFRACȚIUNI LA REGIMUL CIRCULAȚIEI RUTIERE

4 min read

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane depistate pe drumurile publice ale județului Vaslui, încălcând prevederile legale în vigoare.
Luni, 15 iunie a.c., ora 07:00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza localității Laza, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, al cărui conducător se afla sub influența băuturilor alcoolice.
Bărbatul în vârstă de 36 de ani, din municipiul Vaslui, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, șoferul a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 336, alin. 1 din Codul Penal.

În ziua de 15 iunie a.c., ora 09:30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Oltenești, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza localității Vinețești, comuna Oltenești, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 52 de ani, din aceeași localitate.
Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, șoferul a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice.
Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat și faptul că bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, fapte prevăzute și pedepsite de art. 336, alin. 1 și art. 335 din Codul Penal.
.
În aceeași seară, la ora 19:32, Poliția Municipiului Vaslui a fost sesizată prin SNUAU 112, cu privire la producerea unui accident rutier pe raza comunei Codăești, județul Vaslui, soldat cu pagube materiale.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că, în timp ce un bărbat de 27 de ani, din comuna Codăești, județul Vaslui, conducea un autoturism pe DJ 246, a pierdut controlul asupra autoturismului, părăsind partea carosabilă și intrând în coliziune cu gardul unei locuințe.
Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Totodată, polițiștii au constatat și faptul că bărbatul nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, fapte prevăzute și pedepsite de art. 336, alin. 1 și art. 335, alin 1 din Codul Penal.
.
În noaptea de 15 iunie a.c., ora 03:10, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Bârlad, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DC 84, între localitățile Suseni – Băcani, județul Vaslui, au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în județul Buzău, condus de către un bărbat de 30 de ani, din comuna Ibănești, județul Vaslui, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și care prezenta halenă alcoolică.
Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, fapte prevăzute și pedepsite de art. 336, alin. 1 și art. 335, alin 1 din Codul Penal.

Polițiștii vasluieni atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice :

• Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

• Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

• Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani sau amendă, aceasta fiind pedeapsa prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării, permisul este reţinut, fără drept de circulaţie.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.