Wed. Nov 25th, 2020

Minim 150 Euro despagubiri pentru fiecare hectar afectat de seceta!

2 min read

Vesti bune pentru cei care lucreaza in agricultura. Suma pe care fermierii ar putea să o încaseze pentru culturile agricole afectate de seceta din acest an este de minim 150 de euro pe hectar.
”Guvernul României va oferi despăgubiri fermierilor afectaţi de seceta prin care a trecut ţara. Ne dorim ca suma să fie de minimum 150 de euro pe hectar”, a declarat George Stângă, preşedintele Comisiei pentru Agricultură din Senatul României.
Seceta care a pârjolit culturile agricole îi pune la grea încercare pe fermierii care au investit în suprafeţele de teren. Aceştia aşteaptă acum sprijin efectiv din partea Guvernului României.
Parlamentarul este convins că actualii guvernanţi ”s-au mişcat bine” până în acest moment în evaluarea suprafeţelor calamitate. Politicianul a precizat că au fost constituite comisii la nivel judeţean, formate din reprezentanţi ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, ai Direcţiei Agricole şi ai primăriilor, care au întocmit procese verbale pe teren, au centralizat informaţiile şi le-au trimis la nivel central. Conform evaluărilor în derulare, aproximativ 1,3 milioane de hectare sunt afectate de secetă, dar autorităţile se aşteaptă ca suprafaţa calamitată să ajungă la 1,5 milioane de hectare.
Ministrul Agriculturii, Adrian Oros (foto), a declarat recent că plățile către fermierii afectați de secetă vor fi făcute până la data de 30 iulie. Acesta a spus că se va face tot posibilul pentru ca plata despăgubirilor să se facă pâna la data de 30 iulie pentru ca fermierii să poată să-și achite inputurile pentru culturile de toamnă.
Ministrul a mai adaugat că din totalul celor 2,9 milioane de hectare semănate în toamnă, comisiile de evaluare a pagubelor cauzate de secetă au întocmit deja procese verbale pentru 1,3 milioane de hectare. În ședința de Guvern, Adrian Oros a precizat că situația va fi finalizată până pe 15 iunie.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.