Fri. Nov 27th, 2020

Nelu Tataru considera ca va fi si un al doilea val de Covid-19

2 min read

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, crede că va exista si un al doilea val de îmbolnăviri cauzate de coronavirus. Acesta nu va avea amploarea primului, însă susţine că autorităţile trebuie să fie pe faza.
”Consider că al doilea val nu va fi ca primul. Noi trebuie să fim pregătiţi pentru absolut orice. Facem tot posibilul să nu mai ajungem într-o perioadă ca aceasta. Nu ştiu dacă un medic se întâlneşte de două ori în viaţă cu ce s-a întâmplat acum. Nu ştiu dacă o economie trece de două ori într-o sută de ani prin ce trece acum”, a declarat Tataru.
Ministrul sanatatii afirma că ar trebui ca oamenii să se imunizeze atunci când va exista un vaccin anti-COVID. El nu susţine totusi obligativitatea vaccinării în acest caz.
“Am trecut printr-un prim moment al pandemiei, poate vom trece şi prin al doilea. Suntem o parte dintre noi care se imunizează. Imunizarea noastră se face în două feluri: trecând prin boală sau vaccinându-ne. Deocamdată vaccinul nu-l avem. Posibilitatea ca odată apărut acest vaccin anti-COVID la un an şi jumătate după, nu ştiu dacă o mai fi atât de acerb să îl credem obligatoriu. Ca şi vaccinul antigripal, ca şi vaccinul anti-Covid, le recomanzi. Sunt acele seturi de vaccinuri care se fac pe program pe care le luăm din copilărie, pe acelea le-aş face vaccinare obligatorie. Nu putem introduce oligativitate după un an-doi de boală”, a mai afirmat Tătaru.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.