18/04/2024

Bunuri de contrabanda capturate la Vama Albita

2 min read
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare, maşină şi în aer liber

Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, prin politistii de frontiera din cadrul acestuia, au descoperit, în cadrul unei acțiuni punctuale, bunuri de contrabandă în valoare totală de 1.359.100 lei. Acestea urmau să ajungă pe piața neagră din Franta.
Ei au identificat în trafic, pe sensul de intrare în țară din Punctul de Trecere a Frontierei Albița, o autoutilitară înmatriculată în R.Moldova. Autovehiculul aflat în atenție a fost monitorizat, ocazie cu care s-a constatat că a oprit într-o parcare de pe raza localității de frontieră Râșești. Din autoutilitară au fost descărcate mai multe colete care au fost încărcate în remorca unui autocar înmatriculat în România, staționat în aceeași parcare.
Autocarul în cauză, condus de M.T., cu dubla cetățenie, română și R. Moldova, în vârstă de 33 de ani, a fost oprit la intrarea în municipiul Huși și condus la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui pentru efectuarea unui control amănunțit. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport oamenii legii au descoperit, în coletele transportate, ascunse și nedeclarate, 25.999 pachete de țigări de diferite mărci, 1.230 Kg de esențe aromatice pentru narghilea și 74 litri de băuturi alcoolice, de diferite mărci. 
M.T. a declarat că bunurile de contrabandă îî aparțin și că urmau să fie comercializate pe piața neagră din Paris.
Conform prevederilor legale a fost luată măsura reținerii tuturor bunurilor descoperite, în valoare totală de 1.359.100 lei, precum și indisponibilizarea la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui a celor două autocare și remorcii, în valoare totală de 488.640 lei, pentru recuperarea prejudiciului cauzat.
Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în privința lui M.T. și a altor patru bărbați, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Dorelian David

Este posibil ca imaginea să conţină: cer şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: maşină şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: maşină şi în aer liber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.